Wanneer ik zelf ergens een cursus of workshop van iets volg, dan doe ik dat uiteraard omdat ik iets wil bijleren.

Maar wat ik ook zo leuk vind aan het volgen van iets in groep is

de groep zelf.

Ik vind het heerlijk om nieuwe mensen leren kennen met dezelfde interesses.

Gesprekken met gelijkgestemde zielen gaan dikwijls ook snellerย  de “๐๐ข๐ž๐ฉ๐ญ๐ž” in en daar hou ik van. En wanneer er in groep persoonlijke ervaringen gedeeld worden, brengt me dat evenzeer mooie inzichten als van de cursus/workshop zelf.

Datzelfde fenomeen zie ik nu ook gebeuren in het ๐’๐ฅ๐จ๐ฐ ๐˜๐จ๐ฎ๐ซ ๐‡๐จ๐ฆ๐ž ๐“๐ซ๐š๐ฃ๐ž๐œ๐ญ wat momenteel loopt.

Hierin begeleid ik negen weken een mooie groep mensen naar meer rust, eenvoud en lichtheid in hun huis en huishouden.

Naast het leerplatform waarop ze de cursus volgen, is er ook een ๐œ๐จ๐ฆ๐ฆ๐ฎ๐ง๐ข๐ญ๐ฒ waarop ze op het einde van elke week een voor-en-na foto plaatsen van een aangepakte plek.

Initieel bedacht ik dit “huiswerk” zodat de cursisten in beweging zouden blijven en dit voorkomt dat ze stil zouden vallen. Ik kijk er elke week weer naar uit om deze foto’s te zien binnenkomen. Maar wat er in de community gebeurt, gaat nog verder en blijkt nog andere voordelen te hebben.

Zo kan je vol trots tonen wat je die week gedaan hebt aan anderen die met hetzelfde bezig zijn en die je een ๐Ÿ‘ of een compliment geven. Dit werkt ๐š๐š๐ง๐ฆ๐จ๐ž๐๐ข๐ ๐ž๐ง๐ vertellen de cursisten.

De foto’s en tips van de anderen werken ook heel ๐ข๐ง๐ฌ๐ฉ๐ข๐ซ๐ž๐ซ๐ž๐ง๐en zijn een mooie aanvulling op de cursuslessen.

Elke vrijdag stuur ik de cursisten een mail met een “liefdevolle schop onder hun kont” om diegenen aan te moedigen die er die week nog niet aan toe kwamen. Hier zeggen de cursisten dat die voor-en-na foto’s van anderen echt wel ๐ฌ๐ญ๐ข๐ฆ๐ฎ๐ฅ๐ž๐ซ๐ž๐ง๐ werken om zelf ook in actie te schieten.

Zelf heb ik tijdens deze weken al mogen ervaren dat het in verbinding gaan met anderen mij echt zoveel voldoening geeft.

Mensen op weg helpen naar een eenvoudiger, lichter en rustiger leven,ย  dat is wat ik voel dat ik hier op aarde te doen heb. Hierin wil ik graag bijdragen. Die voor -en na foto’s zijn het bewijs dat ik hiermee op het juiste spoor zit en dat is een zalig gevoel.

Wil je nog graag instappen? Dat kan. Je krijgt dan na inschrijving meteen toegang tot de eerste drie modules. Deze week pakken we de categorie meubels, decoratie en speelgoed aan. Volgende week is er een pauzeweek in de cursus en kan je de vorige modules over textiel en papier aanpakken. Sowieso heb je drie jaar toegang tot de cursus zodat je alles op jouw tempo kan doen.

Je vindt hier alle info.

Misschien voel je al langer dat je wilt ontspullen, maar komt het er maar niet van.

Wel, ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐—ธ๐—ผ๐—บ ๐—ท๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ en die liefdevolle schop onder je kont is misschien net iets wat je nu nodig hebt. ๐Ÿ˜Š

Liefs An