Je hebt ze misschien bij jouw thuis ook?

De “hoopjes”.

Een hoopje op de keukentafel met post en briefjes van school. Een hoopje kleren in de badkamer voor de was, een stapel tijdschriften op de vloer waar je nog eens door moet, En dan nog de hoopjes op de trap; de spullen op trede één zijn voor naar de badkamer, die van trede twee voor de kinderkamer en trede drie moet naar de zolder. Een hoopje in je slaapkamer met spullen die je wilt verkopen, maar wat er maar niet van komt..

En komt er bezoek, dan verhuizen de hoopjes van de leefruimte tijdelijk uit het zicht. Hup, de bureau in.

Herkenbaar?

Zo was het bij mij althans vroeger ook. Al ben ik altijd perfectionistisch ingesteld geweest, toch was er rommel en chaos. De grootste reden was dat ik niet echt een systeem had, ik wist niet goed waarmee te beginnen. En omdat ik dacht nooit genoeg tijd te hebben om het écht goed te doen, kwam het er gewoon niet van.

Vandaar deze quote: de hoopjes spullen bij je thuis zijn eigenlijk allemaal mini verzamelingen van dingen waar je nog iets over dient te beslissen of waar je nog iets mee dient te doen. En omdat je nog niet helder hebt wat je der mee moet doen, stel je de beslissing maar uit..

Dit is één van de redenen dat 80% van de spullen in je huis eigenlijk niet gebruikt worden. Terwijl je er toch elke dag naar kijkt en je er dus steeds aan herinnerd wordt dat je der nog iets mee dient te doen.

Het teveel aan spullen kost je dus dagelijks heel wat tijd en energie: door het continu moeten opruimen, door het steeds zoeken naar spullen, brandjes blussen, achter de feiten lopen in je huishouden

Terwijl je tijd, aandacht en energie per dag slechts beperkt zijn. Als je huis en huishouden hier al veel van opeisen, schiet er hiervan niet veel meer over voor echte belangrijke dingen.

Wil je graag je leven lichter, eenvoudiger en rustiger maken en liever je tijd, aandacht en energie besteden aan wat belangrijk is voor jou?

Schrap dan als allereerste alle ruis uit je huis en huishouden.

SLOW YOUR HOME

Ik kan je verzekeren, het maakt een groot verschil om je dag te kunnen beginnen met een schone lei en ‘s avonds na een werkdag thuis te komen in een oase van rust ipv in een huis vol chaos.

Is dit ook iets waar jij naar verlangt? Wel, dan wil ik heel graag samen met jou op ontspulmissie. Vanaf 21 maart (yep, de start van de lente) begeleid ik jou in 9 weken met een helder plan naar meer rust en lichtheid in je huis én je hoofd.

Je vindt alle info hier.

SLOW YOUR HOME

Liefs An