Die vraag krijg ik wel vaker. Want ja, ik ben best wel een bezig bijtje, altijd wel ergens met een projectje bezig of iets aan het bijleren.

Dus, het klassieke โ€œSlow Livingโ€ beeld van een boek lezende dame onder een dekentje met een warme chocomelk of uren door het raam naar buiten starend is dus niet de toestand waarin ik mij meestal bevind.

Waarom is mijn leven dan wel ๐’๐‹๐Ž๐–?

Voor mij betekent ๐’๐ฅ๐จ๐ฐ ๐‹๐ข๐ฏ๐ข๐ง๐  ๐ฅ๐ž๐ฏ๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ง๐ฎ๐ข๐ญ ๐๐ข๐ž๐ฉ๐ž ๐ฏ๐ž๐ซ๐›๐จ๐ง๐๐ž๐ง๐ก๐ž๐ข๐ ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ฆ๐ข๐ฃ๐ง ๐ž๐ฌ๐ฌ๐ž๐ง๐ญ๐ข๐ž; ๐๐ฎ๐ฌ ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ฐ๐š๐ญ ๐ข๐ง ๐ฆ๐ข๐ฃ๐ง ๐ฅ๐ž๐ฏ๐ž๐ง ๐ก๐ž๐ž๐ฅ ๐›๐ž๐ฅ๐š๐ง๐ ๐ซ๐ข๐ฃ๐ค ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ฆ๐ž ๐ข๐ฌ รฉ๐ง ๐š๐š๐ง ๐ฆ๐ข๐ฃ๐ง ๐ณ๐ž๐ฅ๐Ÿ๐ ๐ž๐ค๐จ๐ณ๐ž๐ง ๐ญ๐ž๐ฆ๐ฉ๐จ.
Door hier heel bewust mee om te gaan, is (het meeste) wat ik doe nu in overeenstemming met wat ik wil en met wie ik wil zijn. En dat maakt dat ik me momenteel redelijk “๐ข๐ง ๐›๐š๐ฅ๐š๐ง๐ฌ” voel.

Nu, dat is me natuurlijk niet van vandaag op morgen gelukt.

Want voor ik hier ooit bij stilstond, zei ik โ€œ๐‰๐€โ€ tegen alles wat me leuk leek. Zo volgde ik steeds wel een cursus, ging ik in op elke uitnodiging en engageerde ik me quasi overal waar ik kon (op school, in de buurt, op mijn werk)

Al vond ik het allemaal heel leuk, ik voelde ook hoe het allemaal wat ๐ฏ๐ž๐ž๐ฅ werd. En al helemaal wanneer hier ook nog eens het huiswerk en het taxiรซn van mijn lagere school kinderen bijkwam.
Maar stoppen met iets wat je leuk vindt, hoe gek is dat?

Nu weet ik dat al die activiteiten slechts een deel waren van waar ik nood aan had. Die activiteiten hadden namelijk meestal te maken met ofwel ๐œ๐ซ๐ž๐š๐ญ๐ข๐ฏ๐ข๐ญ๐ž๐ข๐ญ ofwel ๐ฉ๐ž๐ซ๐ฌ๐จ๐จ๐ง๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค๐ž ๐ ๐ซ๐จ๐ž๐ข..

Ik weet nu dat voor mij naast creativiteit en persoonlijke groei ook ๐ž๐ž๐ง๐ฏ๐จ๐ฎ๐, ๐ฏ๐ซ๐ข๐ฃ๐ก๐ž๐ข๐, ๐ฏ๐ž๐ซ๐›๐จ๐ง๐๐ž๐ง๐ก๐ž๐ข๐ ๐ž๐ง ๐ฏ๐ข๐ญ๐š๐ฅ๐ข๐ญ๐ž๐ข๐ญ even belangrijke kernwaarden zijn.

Maar omdat haast al mijn tijd ging naar creativiteit en persoonlijke groei, kwamen de andere veel te weinig aan bod en voelde ik hoe ik ๐ฎ๐ข๐ญ ๐›๐š๐ฅ๐š๐ง๐ฌ raakte en mijn energie wegliep.

Dus, ben ik ๐š๐š๐ง ๐๐ž ๐ค๐ง๐จ๐ฉ๐ฉ๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐ฆ๐ข๐ฃ๐ง ๐ฅ๐ž๐ฏ๐ž๐ง ๐›๐ž๐ ๐ข๐ง๐ง๐ž๐ง ๐๐ซ๐š๐š๐ข๐ž๐ง.
Zo besloot ik om enkele activiteiten te stoppen en werd ik veel selectiever in de dingen waarop ik mijn โ€œJaโ€ gaf.

Anderzijds ben ik meer tijd gaan besteden aan mijn gezin, mijn gezondheid, ben ik van job veranderd, met de fiets gaan werken, ..

Dus, mijn leven is nog steeds goed gevuld, maar voelt nu wel Slow. Want bijna al mijn ๐š๐œ๐ญ๐ข๐ฏ๐ข๐ญ๐ž๐ข๐ญ๐ž๐ง รฉ๐ง ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ก๐ž๐ž๐ฅ ๐ณ๐จ๐ซ๐ ๐ฏ๐ฎ๐ฅ๐๐ข๐  ๐š๐Ÿ๐ ๐ž๐ฌ๐ญ๐ž๐ฆ๐ ๐จ๐ฉ ๐ฆ๐ข๐ฃ๐ง ๐ค๐ž๐ซ๐ง๐ฐ๐š๐š๐ซ๐๐ž๐ง.

En voel ik me eens niet zo goed in m’n vel, dan kijk ik welke kernwaarden wat meer aandacht verdienen en dan ga ik aan de knoppen draaien.

๐•๐จ๐ž๐ฅ ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐๐š๐ญ ๐ฃ๐ž ๐จ๐จ๐ค ๐๐ž ๐ง๐จ๐จ๐ ๐จ๐ฆ ๐š๐š๐ง ๐๐ž ๐ค๐ง๐จ๐ฉ๐ฉ๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐ฃ๐ž ๐ฅ๐ž๐ฏ๐ž๐ง ๐ญ๐ž ๐๐ซ๐š๐š๐ข๐ž๐ง?
Ik help je hiermee graag op weg.

Via mijn mini online cursus โ€œ๐๐ž๐ฉ๐š๐š๐ฅ ๐ฃ๐ž ๐‹๐ž๐ฏ๐ž๐ง๐ฌ๐†๐๐’”, begeleid ik je om je ๐ค๐ž๐ซ๐ง๐ฐ๐š๐š๐ซ๐๐ž๐ง te vinden. Je kan na je inschrijving onmiddellijk aan de slag.
Bovendien heb je deze maand de kans om op 24 april bij mijn thuis tijdens een ๐ฐ๐จ๐ซ๐ค๐ฌ๐ก๐จ๐ฉ een prachtig ๐•๐ข๐ฌ๐ข๐จ๐ง๐›๐จ๐š๐ซ๐ te maken van je kernwaarden.

Door elke dag contact te maken met je kernwaarden, ga je ๐ฆ๐ž๐ž๐ซ ๐ค๐š๐ง๐ฌ๐ž๐ง zien รฉn ook steeds helderder ๐ฐ๐ž๐ฅ๐ค๐ž ๐ค๐ž๐ฎ๐ณ๐ž๐ฌ ๐ฃ๐ž ๐ญ๐ž ๐ฆ๐š๐ค๐ž๐ง ๐ก๐ž๐›๐ญ om het leven te creรซren wat bij je past.

Je vindt hier alle info en je kan dus na inschrijving dadelijk met de cursus starten.

๐Š๐ž๐ž๐ฉ ๐ข๐ญ ๐’๐ฅ๐จ๐ฐ

Liefs An