Die vraag krijg ik wel vaker. Want ja, ik ben best wel een bezig bijtje, altijd wel ergens met een projectje bezig of iets aan het bijleren.

Dus, het klassieke “Slow Living” beeld van een boek lezende dame onder een dekentje met een warme chocomelk of uren door het raam naar buiten starend is dus niet de toestand waarin ik mij meestal bevind.

Waarom is mijn leven dan wel 𝐒𝐋𝐎𝐖?

Voor mij betekent 𝐒𝐥𝐨𝐰 𝐋𝐢𝐯𝐢𝐧𝐠 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧𝐮𝐢𝐭 𝐝𝐢𝐞𝐩𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐛𝐨𝐧𝐝𝐞𝐧𝐡𝐞𝐢𝐝 𝐦𝐞𝐭 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐞𝐬𝐬𝐞𝐧𝐭𝐢𝐞; 𝐝𝐮𝐬 𝐦𝐞𝐭 𝐰𝐚𝐭 𝐢𝐧 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧 𝐡𝐞𝐞𝐥 𝐛𝐞𝐥𝐚𝐧𝐠𝐫𝐢𝐣𝐤 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐦𝐞 𝐢𝐬 é𝐧 𝐚𝐚𝐧 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐳𝐞𝐥𝐟𝐠𝐞𝐤𝐨𝐳𝐞𝐧 𝐭𝐞𝐦𝐩𝐨.
Door hier heel bewust mee om te gaan, is (het meeste) wat ik doe nu in overeenstemming met wat ik wil en met wie ik wil zijn. En dat maakt dat ik me momenteel redelijk “𝐢𝐧 𝐛𝐚𝐥𝐚𝐧𝐬” voel.

Nu, dat is me natuurlijk niet van vandaag op morgen gelukt.

Want voor ik hier ooit bij stilstond, zei ik “𝐉𝐀” tegen alles wat me leuk leek. Zo volgde ik steeds wel een cursus, ging ik in op elke uitnodiging en engageerde ik me quasi overal waar ik kon (op school, in de buurt, op mijn werk)

Al vond ik het allemaal heel leuk, ik voelde ook hoe het allemaal wat 𝐯𝐞𝐞𝐥 werd. En al helemaal wanneer hier ook nog eens het huiswerk en het taxiën van mijn lagere school kinderen bijkwam.
Maar stoppen met iets wat je leuk vindt, hoe gek is dat?

Nu weet ik dat al die activiteiten slechts een deel waren van waar ik nood aan had. Die activiteiten hadden namelijk meestal te maken met ofwel 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐞𝐢𝐭 ofwel 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐨𝐧𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐠𝐫𝐨𝐞𝐢..

Ik weet nu dat voor mij naast creativiteit en persoonlijke groei ook 𝐞𝐞𝐧𝐯𝐨𝐮𝐝, 𝐯𝐫𝐢𝐣𝐡𝐞𝐢𝐝, 𝐯𝐞𝐫𝐛𝐨𝐧𝐝𝐞𝐧𝐡𝐞𝐢𝐝 𝐞𝐧 𝐯𝐢𝐭𝐚𝐥𝐢𝐭𝐞𝐢𝐭 even belangrijke kernwaarden zijn.

Maar omdat haast al mijn tijd ging naar creativiteit en persoonlijke groei, kwamen de andere veel te weinig aan bod en voelde ik hoe ik 𝐮𝐢𝐭 𝐛𝐚𝐥𝐚𝐧𝐬 raakte en mijn energie wegliep.

Dus, ben ik 𝐚𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐤𝐧𝐨𝐩𝐩𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐠𝐢𝐧𝐧𝐞𝐧 𝐝𝐫𝐚𝐚𝐢𝐞𝐧.
Zo besloot ik om enkele activiteiten te stoppen en werd ik veel selectiever in de dingen waarop ik mijn “Ja” gaf.

Anderzijds ben ik meer tijd gaan besteden aan mijn gezin, mijn gezondheid, ben ik van job veranderd, met de fiets gaan werken, ..

Dus, mijn leven is nog steeds goed gevuld, maar voelt nu wel Slow. Want bijna al mijn 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐞𝐢𝐭𝐞𝐧 é𝐧 𝐰𝐞𝐫𝐤 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐡𝐞𝐞𝐥 𝐳𝐨𝐫𝐠𝐯𝐮𝐥𝐝𝐢𝐠 𝐚𝐟𝐠𝐞𝐬𝐭𝐞𝐦𝐝 𝐨𝐩 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐤𝐞𝐫𝐧𝐰𝐚𝐚𝐫𝐝𝐞𝐧.

En voel ik me eens niet zo goed in m’n vel, dan kijk ik welke kernwaarden wat meer aandacht verdienen en dan ga ik aan de knoppen draaien.

𝐕𝐨𝐞𝐥 𝐣𝐢𝐣 𝐝𝐚𝐭 𝐣𝐞 𝐨𝐨𝐤 𝐝𝐞 𝐧𝐨𝐨𝐝 𝐨𝐦 𝐚𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐤𝐧𝐨𝐩𝐩𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐣𝐞 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧 𝐭𝐞 𝐝𝐫𝐚𝐚𝐢𝐞𝐧?
Ik help je hiermee graag op weg.

Via mijn mini online cursus “𝐁𝐞𝐩𝐚𝐚𝐥 𝐣𝐞 𝐋𝐞𝐯𝐞𝐧𝐬𝐆𝐏𝐒”, begeleid ik je om je 𝐤𝐞𝐫𝐧𝐰𝐚𝐚𝐫𝐝𝐞𝐧 te vinden. Je kan na je inschrijving onmiddellijk aan de slag.
Bovendien heb je deze maand de kans om op 24 april bij mijn thuis tijdens een 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐡𝐨𝐩 een prachtig 𝐕𝐢𝐬𝐢𝐨𝐧𝐛𝐨𝐚𝐫𝐝 te maken van je kernwaarden.

Door elke dag contact te maken met je kernwaarden, ga je 𝐦𝐞𝐞𝐫 𝐤𝐚𝐧𝐬𝐞𝐧 zien én ook steeds helderder 𝐰𝐞𝐥𝐤𝐞 𝐤𝐞𝐮𝐳𝐞𝐬 𝐣𝐞 𝐭𝐞 𝐦𝐚𝐤𝐞𝐧 𝐡𝐞𝐛𝐭 om het leven te creëren wat bij je past.

Je vindt hier alle info en je kan dus na inschrijving dadelijk met de cursus starten.

𝐊𝐞𝐞𝐩 𝐢𝐭 𝐒𝐥𝐨𝐰

Liefs An