Ja.. Inderdaad, das een straffe uitspraak.

Ik hoorde ze onlangs van Rajshree Patel; een straffe madam die al dertig jaar bezig is met mindfulness, mindset, meditatie en ademhaling.

Eigenlijk slaat ze met deze simpele zin de nagel op de kop.

Een vijftal jaren geleden wist ik ook niet wat ik wilde..  Ik voelde wel de drang om voluit te léven en er alles uit willen halen. Maar.. Wat dan? Zoveel opties mogelijk; zal ik van job veranderen, wil ik een nieuwe fysieke sportuitdaging aangaan, …?

Enfin, ik heb me toen suf gepiekerd over de vraag: “Wat ga ik doen in mijn leven en in mijn job?”

Tot Aurélie van Soulworx me liet inzien dat ik mezelf de verkeerde vraag stelde. Dus, vroeg ik me niet langer af: “Wat wil ik doen?”, maar wel: “Hoe wil ik me elke dag voelen?”

En daar kon ik na enkele begeleidende oefeningen wél op antwoorden: Ik wil me verbonden voelen, vrij, eenvoudig, creatief, vitaal en groeiend.

Wanneer deze elementen in mijn dagen zitten, spin ik van contentement.  Voel ik me anderzijds niet zo lekker, dan ga ik kijken welke waarden er momenteel ontbreken en ga dan iets doen (of iets schrappen) zodat het me weer dichter bij mezelf brengt.

Mijn zes kernwaarden geven richting aan mijn leven; ik zie ze als mijn levensGPS.

Mijn tevredenheidsgevoel is sterk gestegen sinds ik hier bewust mee bezig ben. Ook helpt het mij om makkelijker in te zien wat de “ruis” is in mijn leven is en daarom lukt het mij nu ook veel makkelijker om NEE te zeggen tegen dingen die eigenlijk niet bijdragen aan wie ik wil zijn.

Als je wilt, begeleid ik je graag om je kernwaarden te vinden via mijn online cursus “Bepaal je LevensGPS”

Je kan na aanmelding hiermee dadelijk van start gaan.

Leven naar je kernwaarden lukt nog beter wanneer je er elke dag contact mee maakt. Daarom geef ik op 6 maart nog eens de workshop Visionboard en toon ik je hoe je jouw kernwaarden visueel kan maken.

Alle info vind je hier.

Liefs An