6 jaren geleden wist ik nog niet zo goed wie ik was. En dat maakte me ๐จ๐ง๐ซ๐ฎ๐ฌ๐ญ๐ข๐  want ik wilde graag alles uit het leven halen en het leven ten volle beleven. Maar, mijn leven zat toen zo vol dat ik niet kon voelen wat het was wat ik wilde. Ik heb dan ook eerst heel wat ๐ซ๐ฎ๐ข๐ฆ๐ญ๐ž ๐ฆ๐จ๐ž๐ญ๐ž๐ง ๐ฆ๐š๐ค๐ž๐ง in mijn leven vooraleer ik voelde welke richting ik wilde uitgaan.

Nu, 6 jaren later weet ik heel goed wie ik ben en wat ik wil en maak ik hier ook elke dag contact mee. Hierdoor ben ik veel ๐›๐ž๐ฐ๐ฎ๐ฌ๐ญ๐ž๐ซ van de dingen die op mijn pad komen die me nog dichter bij mezelf brengen.ย  Hoe dan? wel, wanneer ik ergens heel ๐ž๐ง๐ญ๐ก๐จ๐ฎ๐ฌ๐ข๐š๐ฌ๐ญ over word, is dat een teken dat m’n intuรฏtie me iets probeert duidelijk te maken. Dat gebeurt niet zomaar.. Dan heb ik ergens ๐‰๐€ tegen te zeggen.

En zo gebeurde het ook toen ik enkele weken geleden een post op Instagram zag passeren over het ๐–๐จ๐ฆ๐ž๐ง ๐–๐ข๐ฅ๐๐ž๐ซ๐ง๐ข๐ฌ ๐‘๐ž๐ญ๐ซ๐ž๐š๐ญ georganiseerd door Zoรซ van de Outdoor school ism Iris Cartaoro.

Ik werd instant enthousiast en na 5 minuten had ik m’n agenda al gecheckt en was ik ingeschreven. Bleek dat ik ook nog het allerlaatste plekje had!

Ik was al langer aan het denken dat ik eens zin had in zo’n weekend ๐ข๐ง๐ญ๐จ ๐ญ๐ก๐ž ๐ฐ๐ข๐ฅ๐ met open vuur koken en wildplukken, om me diep verbonden te voelen met de natuur. Maar het echt bushcraften waar je ook leert overleven in de natuur zoals shelters maken, hiken, dieren villen, dat was niet persรฉ wat ik zocht.

Dit programma was veel zachter:

๐Œ๐ž๐ญ ๐Ÿ๐Ÿ‘ ๐ฏ๐ซ๐จ๐ฎ๐ฐ๐ž๐ง ๐ฏ๐ž๐ซ๐›๐ข๐ง๐๐ž๐ง ๐ข๐ง ๐๐ž ๐ง๐š๐ญ๐ฎ๐ฎ๐ซ, met mekaar en jezelf diep in de Ardense bossen.

๐๐š๐œ๐ค ๐ญ๐จ ๐›๐š๐ฌ๐ข๐œ๐ฌ: koken op een kampvuur, de rivier als badkamer, een composttoilet, 3 dagen buiten zijn.

๐๐ข๐ฃ๐ฅ๐ž๐ซ๐ž๐ง over wildplukken, rituelen en cycluswijsheid

Yoga en meditatiesessies en creatief zijn met klei

Helemaal niet gek dat ik van dit programma zo enthousiast werd, want mijn ๐ค๐ž๐ซ๐ง๐ฐ๐š๐š๐ซ๐๐ž๐ง zitten hier alle zes in: eenvoud, verbondenheid, persoonlijke groei, vrijheid, vitaliteit en creativiteit.

“En An, hoe was het? ๐–๐š๐ญ ๐ก๐ž๐ž๐Ÿ๐ญ ๐ก๐ž๐ญ ๐ฃ๐ž ๐ ๐ž๐›๐ซ๐š๐œ๐ก๐ญ?”ย  ย Velen stelden mij achteraf deze vraag.

Het was zalig, genieten van de eerste minuut tot de laatste. Wat een beleving.

Ik voelde me zo ๐ ๐ž๐ฏ๐จ๐ž๐ ๐ž๐ง ๐ ๐ž๐๐ซ๐š๐ ๐ž๐ง,ย  letterlijk en figuurlijk, lichamelijk en mentaal. De gesprekken aan het kampvuur waren zo puur, zo diepgaand en zo eerlijk. Die hebben me echt verrijkt.

Het heeft mijn ๐ฏ๐ข๐ญ๐š๐ฅ๐ข๐ญ๐ž๐ข๐ญ๐ฌ๐ณ๐ข๐ง aangewakkerd en vooral ook mijn “๐ฏ๐ซ๐จ๐ฎ๐ฐ” ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง. Want eerlijk, daar stond ik nog veel te weinig bij stil. Ik ben me ondertussen al aan het verdiepen in die cycluswijsheid. Zo boeiend om te leren hoe je je leven te kunt inrichten ifv je cyclus. Ook in het wildplukken en de kracht van wilde planten ga ik me verder verdiepen.

Ik voel ook een zin, een drang om ๐ฆ๐ž๐ž๐ซ ๐›๐ฎ๐ข๐ญ๐ž๐ง te leven. We zijn ondertussen vanachter in de tuin een leuke buitenplaats aan het creรซren rond onze vuurput.

En waar ik verder nog elke dag aan denk, zijn de woorden van Iris:

๐’๐ญ๐ซ๐š๐š๐ฅ,

๐๐ฎ๐ซ๐Ÿ ๐ญ๐ž ๐ฌ๐ญ๐ซ๐š๐ฅ๐ž๐ง.

๐ณ๐จ๐๐š๐ญ ๐ฃ๐จ๐ฎ๐ฐ ๐ฅ๐ข๐œ๐ก๐ญ ๐š๐ง๐๐ž๐ซ๐ž๐ง ๐ค๐š๐ง ๐๐จ๐ž๐ง ๐ฌ๐ญ๐ซ๐š๐ฅ๐ž๐ง.

Dankjewel Zoรซ en Iris

voor al dit moois

๐Ÿ™

 

Foto van Yaรซl Cabo

Meer van deze prachtige foto’s vind je (weldra) bij mijn post over dit retreat op Instagram. Klik hier