Als je mijn stories volgt, is het je misschien opgevallen dat ik daar voor het eerst af en toe ook dingen in vertel.

Het heeft me begot lange tijd gekost eer ik die ๐™™๐™ง๐™š๐™ข๐™ฅ๐™š๐™ก over geraakte. Ervoor was het niet persรฉ van niet durven, maar eerder de confrontatie niet willen aangaan met hoe ik er op dat moment uitzag. Jep, mijn ๐™ฏ๐™š๐™ก๐™›๐™—๐™š๐™š๐™ก๐™™ ๐™š๐™ฃ ๐™—๐™ž๐™Ÿ๐™œ๐™š๐™ซ๐™ค๐™ก๐™œ ๐™ค๐™ค๐™  ๐™ข๐™ž๐™Ÿ๐™ฃ ๐™ฏ๐™š๐™ก๐™›๐™ซ๐™š๐™ง๐™ฉ๐™ง๐™ค๐™ช๐™ฌ๐™š๐™ฃ waren lange tijd heel laag..

Sinds ik een zeven tal jaren geleden ongeveer een jaar lang serieus ๐™ค๐™ซ๐™š๐™ง ๐™ข๐™ž๐™Ÿ๐™ฃ ๐™›๐™ฎ๐™จ๐™ž๐™š๐™ ๐™š ๐™š๐™ฃ ๐™ข๐™š๐™ฃ๐™ฉ๐™–๐™ก๐™š ๐™œ๐™ง๐™š๐™ฃ๐™ฏ๐™š๐™ฃ ging, is mijn lichaam helemaal ontregeld geraakt. Naast vermoeidheid en me minder vrolijk voelen, kwamen er ook darmproblemen bij en geraakten mijn hormonen helemaal ontregeld. Op den duur begon mijn schildklier minder goed te werken en was de vermoeidheid zo groot dat ik ‘s morgens bijna mijn bed niet meer uitgeraakte en ik tegen 10u pas min of meer “wakker” was. Dat laatste is gelukkig erg verbeterd sinds ik medicatie neem ter ondersteuning van mijn schildklier.

Maar het leek wel alsof mijn ๐™ข๐™š๐™ฉ๐™–๐™—๐™ค๐™ก๐™ž๐™จ๐™ข๐™š ๐™จ๐™ฉ๐™ž๐™ก๐™œ๐™š๐™ซ๐™–๐™ก๐™ก๐™š๐™ฃ was en elk half jaar kwam ik zonder aanleiding een kilo bij. En echt, ik heb werkelijk alles geprobeerd; van alle mogelijke diรซten tot meer bewegen en mijn leven zo stressvrij mogelijk te maken, maar helaas zonder resultaat.

Bijgevolg, zeven jaar en 14 kilo later zag ik in de spiegel, op foto’s en video een An die niet matchte met de An die ik in mijn hoofd was.

En het gaat niet enkel om de kilo’s, want ik geloof dat je er in elke vorm mooi en stralend kan uitzien. Maar ik was vooral heel bezorgd om mijn gezondheid en het feit dat ik over mijn lijf geen controle meer had.

๐™‘๐™ž๐™ฉ๐™–๐™ก๐™ž๐™ฉ๐™š๐™ž๐™ฉ ๐™ž๐™จ ๐™™๐™–๐™–๐™ง๐™ค๐™ข 1 ๐™ซ๐™–๐™ฃ ๐™ข๐™ž๐™Ÿ๐™ฃ 6 ๐ค๐ž๐ซ๐ง๐ฐ๐š๐š๐ซ๐๐ž๐ง. Het vat voor mij gezondheid, fitheid, levenskracht, levensvreugde en vrouwelijkheid in 1 woord samen. Het ontbreken van deze kernwaarde is momenteel het enige wat mijn dagen soms nog donker maakt. Want wat mijn andere kernwaarden betreft, heb ik al serieus wat gesleuteld aan mijn leven zodat het beter bij mij past.

Onbewust zat ik lang in een ๐™จ๐™ก๐™–๐™˜๐™๐™ฉ๐™ค๐™›๐™›๐™š๐™ง๐™ง๐™ค๐™ก en dacht ik: ik kan er niks aan doen want ja, mijn schildklier werk niet goed.

Maar zoals Einstein zegt: “๐˜ผ๐™ก๐™จ ๐™Ÿ๐™š ๐™™๐™ค๐™š๐™ฉ ๐™ฌ๐™–๐™ฉ ๐™Ÿ๐™š ๐™–๐™ก๐™ฉ๐™ž๐™Ÿ๐™™ ๐™™๐™š๐™š๐™™, ๐™ ๐™ง๐™ž๐™Ÿ๐™œ ๐™Ÿ๐™š ๐™ฌ๐™–๐™ฉ ๐™Ÿ๐™š ๐™–๐™ก๐™ฉ๐™ž๐™Ÿ๐™™ ๐™ ๐™ง๐™š๐™š๐™œ.”ย  ย  De aanpak die ik tot eind vorig jaar toepaste, werkt dus niet en zal dat dit jaar ook niet doen. Dus ging ik verder op zoek naar oplossingen.

๐™€๐™ก๐™  ๐™Ÿ๐™–๐™–๐™ง ๐™ž๐™จ ๐™š๐™ง รฉรฉ๐™ฃ ๐™ ๐™š๐™ง๐™ฃ๐™ฌ๐™–๐™–๐™ง๐™™๐™š die wat ๐™ข๐™š๐™š๐™ง ๐™–๐™–๐™ฃ๐™™๐™–๐™˜๐™๐™ฉ vraagt en verdient en zo kwamen in de vorige jaren al eenvoud, vrijheid, persoonlijke groei en creativiteit aan bod.

Dus, dit jaar wordt voor mij ๐™๐™š๐™ฉ ๐™Ÿ๐™–๐™–๐™ง ๐™ซ๐™–๐™ฃ ๐™‘๐™„๐™๐˜ผ๐™‡๐™„๐™๐™€๐™„๐™. Concreet wilt dat zeggen dat dit voor mij nr 1 prioriteit is en hiervoor maak ik dus extra tijd en energie vrij. Het is dus niet iets wat ik er zomaar bij neem, maar ik ga ๐™–๐™ก๐™ก ๐™ž๐™ฃ. Ik geloof (en weet) dat om een duurzame verandering ergens in te bekomen, je van gewoontes dient te veranderen en een nieuw ritme dient te vinden hierin. Dit vraagt tijd en focus.

Want ๐™๐™š๐™ฉ ๐™ก๐™ช๐™ ๐™ฉ ๐™š๐™˜๐™๐™ฉ ๐™ฃ๐™ž๐™š๐™ฉ ๐™ค๐™ข ๐™š๐™š๐™ฃ ๐™œ๐™š๐™ฌ๐™ค๐™ค๐™ฃ๐™ฉ๐™š ๐™ฉ๐™š ๐™ซ๐™š๐™ง๐™–๐™ฃ๐™™๐™š๐™ง๐™š๐™ฃ ๐™ฌ๐™–๐™ฃ๐™ฃ๐™š๐™š๐™ง ๐™Ÿ๐™š ๐™๐™š๐™ฉ ๐™™๐™ง๐™ช๐™  ๐™๐™š๐™—๐™ฉ en je tijd en focus tussendoor voortdurend moeten gaan naar het blussen van brandjes. Dan verval je binnen de kortste keren terug in je oude gewoontes en ben je ook nog eens boos op jezelf dat je niet genoeg wilskracht hebt.ย  Mijn ervaring leert mij: ๐™จ๐™˜๐™๐™ง๐™–๐™ฅ ๐™™๐™š ๐™ง๐™ช๐™ž๐™จ ๐™ช๐™ž๐™ฉ ๐™Ÿ๐™š ๐™ก๐™š๐™ซ๐™š๐™ฃ ๐™š๐™ฃ ๐™š๐™ง ๐™ ๐™ค๐™ข๐™ฉ ๐™ซ๐™–๐™ฃ๐™ฏ๐™š๐™ก๐™› ๐™ฉ๐™ž๐™Ÿ๐™™ ๐™š๐™ฃ ๐™š๐™ฃ๐™š๐™ง๐™œ๐™ž๐™š ๐™ซ๐™ง๐™ž๐™Ÿ ๐™ซ๐™ค๐™ค๐™ง ๐™ฌ๐™–๐™ฉ ๐™š๐™˜๐™๐™ฉ ๐™—๐™š๐™ก๐™–๐™ฃ๐™œ๐™ง๐™ž๐™Ÿ๐™  ๐™ž๐™จ.

Hoe je dit praktisch aanpakt, vertel ik je donderdag graag in mijn ๐™œ๐™ง๐™–๐™ฉ๐™ž๐™จ ๐™ฌ๐™š๐™—๐™ž๐™ฃ๐™–๐™ง ๐™ˆ๐™€๐™€๐™ ๐™ข๐™š๐™ฉ ๐™ˆ๐™„๐™‰๐˜ฟ๐™€๐™.

We zijn nu anderhalve maand ver en ik heb het gevoel dat ik op het goede spoor zit. Het is een combinatie van zelfliefde, stressreductie, voeding en beweging. Ik vertel er binnenkort graag meer over.

Ik wens je een fijne week.

Liefs An