Yep, ik mag zeggen, planten doen het goed bij mij.

Ik doe niet liever; ze elke week water geven, in de zomer nog eens een extra ronde doen met de plantenspuit, verpotten wanneer hun huis te klein is, afstoffen, een regendouchke geven..

Sommige planten zie ik echt bijna groeien. Zoals deze hangplant.

Plots kwam ze tot aan de grond.

Ja, en dan is het tijd..

Dan haal ik mijn tuinschaar boven, knip ze bijna volledig af en geef ze nieuwe potgrond.

Na een tijdje schieten er allemaal nieuwe scheutjes uit en wordt de plant nog veel voller en mooier dan voorheen.

 

Enkele jaren geleden ging ik met de snoeischaar door mijn eigen leven want het zat veel te vol.

Ik snoeide alles wat niet meer nodig was weg, tot ik bij de essentie kwam.

Ik kan je zeggen, dat voelde echt zo heerlijk,  met elke knipbeurt werd mijn leven steeds lichter, eenvoudiger en rustiger.  De chaos in mijn huis, hoofd en leven verdwenen stap voor stap en ik kwam steeds dichterbij mezelf, mijn geliefden en de natuur.

Dit is exact waar de Slow Living visie voor staat en waarmee ik nu op mijn beurt jou wil inspireren.

Wat heb ik zoal allemaal gesnoeid?

Wel, vooreerst alle overbodige fysieke en digitale spullen en gaandeweg ook verplichtingen, verwachtingen, to do’s, belemmerende gedachten, negatieve relaties, ..

Amaai, kan je denken, wat een hele boterham, maar eigenlijk vloeide het ene vanzelf over naar het andere. Wanneer ik mezelf enkele keren in huis had afgevraagd: Past dit nog bij mij? Heb ik het nog nodig?

Dan ging ik deze vragen automatisch  ook stellen op andere gebieden in mijn leven. Zo besloot ik om vanaf dan altijd met de fiets te gaan werken, ging ik meer zelfvoorzienend leven en zei ik na 19 jaar mijn job in het rusthuis vaarwel.

Het resultaat?

Een leven wat beter bij me past. Sommige dingen liet ik los, voor andere dingen koos ik dan weer heel bewust..

Voelt je leven ook te vol of zoek je richting in je leven? Ik help je in 2022 graag op weg naar je essentie met mijn Slow Your Life traject.

Het eerste deeltraject hieruit is het Slow Your Home traject. Yep, we starten met ontspullen.

Bye bye chaos!

Wordt vervolgd..