Drie maanden geleden had ik me een namiddag gesetteld in de cafetaria op Kapermolen om mijn Konexoplanning voor het najaar uit te schrijven.ย  Op twee uur tijd was mijn hele agenda voor het najaar gevuld met allerlei to do’s. Ik zou weer een groep mensen begeleiden naar meer eenvoud in hun huis en dat is mijn favoriete bezigheid: jou inspireren om te durven keuzes maken zodat je enerzijds dichter bij je pure zelf komt en je anderzijds meer rust, lichtheid en moeiteloosheid kan ervaren. Omdat ik zelf weet wat de voordelen zijn. Er was een tijd dat ik totaal geen grip had op mijn tijd, aandacht en energie. Ik leefde heel reactief en reageerde steeds last minute op wat er zich aandiende, op wat dringend was. Terwijl er voor de belangrijke dingen in mijn leven geen tijd was en ik voelde hoe mijn batterijen leegliepen.

Sinds 2016 ben ik gestart met het verwijderen van alle ruis uit mijn leven. Eerst alle ruis in mijn huis en dat was al instant een grote verlichting. Wat later stelde ik me op andere gebieden in mijn leven ook de vraag: “Past dit nog bij mij?”

Ik leerde mezelf steeds beter en beter kennen, durfde veel meer mijn grenzen te respecteren en eens NEE te zeggen. Ik veranderde van job en ook binnen mijn relaties was ik veel zorgvuldiger met wie ik tijd doorbracht. Ik had grip op alle externe ruis die in mijn leven op me afkwam en dacht dat ik er was…

๐—ก๐—ฒ๐—ฒ๐—บ ๐—ฟ๐˜‚๐˜€๐˜.
๐—˜๐—ฒ๐—ป ๐—ฎ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐˜€๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐—ฒ๐—ณ๐˜, ๐—ด๐—ฒ๐—ฒ๐—ณ๐˜ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ผ๐—ผ๐—ถ๐—ฒ ๐—ผ๐—ผ๐—ด๐˜€๐˜.
Ovidius

Terug naar begin september…

Na het maken van mijn najaarsplanning voelde ik heel erg dat ik hier niet blij van werd. Ondertussen weet ik dat wanneer er ergens iets wringt, of ik begin uit te stellen, of ergens niet blij van word, dat er ergens ruis zit en ik daarmee aan de slag moet. ๐™„๐™š๐™ฉ๐™จ ๐™ฌ๐™ž๐™ก๐™ฉ ๐™œ๐™š๐™๐™ค๐™ค๐™ง๐™™ ๐™ค๐™› ๐™œ๐™š๐™ซ๐™ค๐™š๐™ก๐™™ ๐™ฌ๐™ค๐™ง๐™™๐™š๐™ฃ..ย  Doe ik dat niet en blijf ik maar doorgaan, dan gaan gegarandeerd mijn batterijen leeglopen.

๐˜ฟ๐™ช๐™จ ๐™ซ๐™ง๐™ค๐™š๐™œ ๐™ž๐™  ๐™–๐™–๐™ฃ ๐™ข๐™š๐™ฏ๐™š๐™ก๐™›: “๐™’๐™–๐™ฉ ๐™๐™š๐™— ๐™Ÿ๐™š ๐™ฃ๐™ค๐™™๐™ž๐™œ?”

Mijn lichaam vroeg duidelijk ๐™ง๐™ช๐™จ๐™ฉ ๐™š๐™ฃ ๐™ค๐™ฃ๐™™๐™š๐™ง๐™จ๐™ฉ๐™š๐™ช๐™ฃ๐™ž๐™ฃ๐™œ.

En zodus besloot ik om dit najaar tijd te nemen voor mezelf en verdiepte ik me in gezondheidsboeken van het type: ๐™š๐™š๐™ฃ ๐™œ๐™š๐™ฏ๐™ค๐™ฃ๐™™๐™š ๐™œ๐™š๐™š๐™จ๐™ฉ ๐™ž๐™ฃ ๐™š๐™š๐™ฃ ๐™œ๐™š๐™ฏ๐™ค๐™ฃ๐™™ ๐™ก๐™ž๐™˜๐™๐™–๐™–๐™ข. Ik ben er nu nog meer van overtuigd dat mijn gezondheidsklachten betreffende mijn schildklier, hormonen, gewichtstoename veroorzaakt werden door jarenlang maar steeds over mijn grenzen te gaan en ik dag in dag uit stresshormonen produceerde a volontรฉ.

Het werd mij tijdens deze periode van rust ook heel duidelijk ๐™ฌ๐™–๐™–๐™ง๐™ค๐™ข ๐™ž๐™  ๐™ซ๐™–๐™ฃ ๐™ ๐™ž๐™ฃ๐™™๐™จ๐™–๐™› ๐™–๐™–๐™ฃ ๐™™๐™š ๐™ก๐™–๐™ฉ ๐™ซ๐™ค๐™ค๐™ง ๐™ข๐™š๐™ฏ๐™š๐™ก๐™› ๐™ฏ๐™ค ๐™๐™ค๐™ค๐™œ ๐™ก๐™š๐™œ (en me daarna steeds overweldigd voel door wat ik van mezelf verwacht want ik kan eigenlijk helemaal niet goed tegen drukte). Als kind hielp dit “๐™—๐™ง๐™–๐™ซ๐™š, ๐™›๐™ก๐™ž๐™ฃ๐™ ๐™š ๐™ข๐™š๐™ž๐™จ๐™Ÿ๐™š๐™จ๐™จ๐™ฎ๐™ฃ๐™™๐™ง๐™ค๐™ค๐™ข” me tegen elke vorm van afwijzing, want dat wilde mijn gevoelige ik absoluut vermijden.

Ik was me al langer bewust dat ik ๐™๐™š๐™ฉ ๐™ฅ๐™–๐™ฉ๐™ง๐™ค๐™ค๐™ฃ ๐™ซ๐™–๐™ฃ ๐™ข๐™š๐™ฏ๐™š๐™ก๐™› ๐™ฅ๐™ช๐™จ๐™๐™š๐™ฃ ๐™š๐™ฃ ๐™๐™š๐™ฉ ๐™ฅ๐™š๐™ง๐™›๐™š๐™˜๐™ฉ ๐™ฌ๐™ž๐™ก๐™ก๐™š๐™ฃ ๐™™๐™ค๐™š๐™ฃ, ๐™ข๐™ค๐™˜๐™๐™ฉ ๐™ก๐™ค๐™จ๐™ก๐™–๐™ฉ๐™š๐™ฃ want al heeft het me een aantal diploma’s opgeleverd, het heeft mezelf ook al veel lang tegengehouden om te groeien en helemaal in mijn kracht te durven staan om meer Slowness en Simplicity in de wereld te brengen.

Nu in december, na deze periode van rust weet ik dat ๐™™๐™ž๐™š ๐™ก๐™ž๐™˜๐™๐™–๐™ข๐™š๐™ก๐™ž๐™Ÿ๐™ ๐™š “๐™ค๐™ฃ๐™œ๐™š๐™ข๐™–๐™ ๐™ ๐™š๐™ฃ” ๐™ฃ๐™ค๐™™๐™ž๐™œ ๐™ฌ๐™–๐™ง๐™š๐™ฃ ๐™ค๐™ข ๐™™๐™š ๐™ฃ๐™ค๐™™๐™ž๐™œ๐™š ๐™ง๐™ช๐™จ๐™ฉ ๐™ฉ๐™š ๐™ฃ๐™š๐™ข๐™š๐™ฃ ๐™š๐™ฃ ๐™™๐™ž๐™ฉ ๐™ž๐™ฃ๐™ฏ๐™ž๐™˜๐™๐™ฉ ๐™ฉ๐™š ๐™ ๐™ง๐™ž๐™Ÿ๐™œ๐™š๐™ฃ. Dus, dankjewel lichaam voor dit inzicht.

Sinds dit inzicht begin ik mijn Konexodagen (di-do en za vm) niet meer dadelijk in het werk maar neem ik uitgebreid de tijd voor mijn “๐™œ๐™š๐™ฏ๐™ค๐™ฃ๐™™๐™š ๐™œ๐™š๐™š๐™จ๐™ฉ ๐™ž๐™ฃ ๐™š๐™š๐™ฃ ๐™œ๐™š๐™ฏ๐™ค๐™ฃ๐™™ ๐™ก๐™ž๐™˜๐™๐™–๐™–๐™ข” ๐™ง๐™ž๐™ฉ๐™ช๐™š๐™š๐™ก. (later hierover meer..)

Ik ging ook actief aan de slag met mijn belemmerende patronen: zo ging ik bij Anita langsย  voor een Body-Mind resetsessie van Vilna. Dit werkte voor mij heel helend en gaf me een extra duw in de rug om dit laatste stukje ruis รฉcht aan te pakken.

๐˜ฟ๐™–๐™ฃ๐™ ๐™Ÿ๐™š๐™ฌ๐™š๐™ก ๐™ก๐™ž๐™š๐™› ๐™ž๐™ฃ๐™ฃ๐™š๐™ง๐™ก๐™ž๐™Ÿ๐™  ๐™ ๐™ž๐™ฃ๐™™ ๐™ž๐™ฃ ๐™ข๐™ž๐™Ÿ ๐™™๐™–๐™ฉ ๐™Ÿ๐™š ๐™ข๐™š๐™ฏ๐™š๐™ก๐™› ๐™ฌ๐™ž๐™ก๐™ฉ ๐™—๐™š๐™จ๐™˜๐™๐™š๐™ง๐™ข๐™š๐™ฃ ๐™ฉ๐™š๐™œ๐™š๐™ฃ ๐™ฅ๐™ž๐™Ÿ๐™ฃ.

๐™ˆ๐™–๐™–๐™ง ๐™ฌ๐™š๐™š๐™ฉ ๐™Ÿ๐™š,

๐™ž๐™  ๐™œ๐™– ๐™๐™š๐™ฉ ๐™ฉ๐™ค๐™˜๐™ ๐™™๐™ค๐™š๐™ฃ; ๐™ข๐™š๐™ฏ๐™š๐™ก๐™› ๐™š๐™ฃ ๐™ข๐™ž๐™Ÿ๐™ฃ ๐™ข๐™ž๐™จ๐™จ๐™ž๐™š ๐™ซ๐™ค๐™ก๐™ช๐™ž๐™ฉ ๐™ฉ๐™ค๐™ฃ๐™š๐™ฃ..

๐™€๐™ฃ ๐™ฌ๐™š๐™š๐™จ ๐™œ๐™š๐™ง๐™ช๐™จ๐™ฉ,

๐™–๐™ก๐™ก๐™š๐™จ ๐™ ๐™ค๐™ข๐™ฉ ๐™œ๐™ค๐™š๐™™..