Dit weekend mochten we genieten van een uitgesteld kadootje. We zouden dit tripje normaal gezien vorig jaar al gedaan hebben voor m’n verjaardag maar Corona besliste er toen anders over.

Niet dat ik thuis niet tot rust kan komen, maar de afgelopen twee weken waren druk en deze overnachting was echt een verademing, een kadootje voor ons alle vier.

Veel rust, veel eenvoud, veel buiten, veel samen.

Deze tipi tenten (wij verbleven in die van vier personen maar verderop stond er ook nog één voor twee personen) is van de organisatie Forest to plate en is eigenlijk bedoeld als trekkershutprincipe wanneer je een meerdaagse wandeltocht doet met de rugzak.

Geen glamping dus, maar wel voorzien van een houten vloer, kachel, kookgerief, drinkbaar water en een composttoilet.

Wat moet je zelf nog meebrengen: slaapgerief (inclusief luchtmatras of matje), bestek en borden.

Er staan op de website verschillende plekken waar je je auto kan parkeren en van waar je een wandeling kan doen met je rugzak tot de tent. Maar voor ons was het samen zijn het belangrijkst en dus parkeerden we bovenaan de weide en hadden op die manier de “luxe” om campingstoeltjes mee te nemen en alles voor een gezellige BBQ ‘s avonds.

We betaalden 150€ voor één nacht, wat behoorlijk veel is voor een trekkershutprincipe, maar je krijgt er wel een beleving voor in de plaats. Het is niet zomaar een plekje op een camping.  Verder hadden we het weer mee en het was echt genieten van de rust en van mekaar.  En het uitzicht, prachtig….. Auto’s hoorde je er niet, enkel twee keer per dag van de boer die zijn koeien ging binnenhalen.

Mijn batterijen zijn weer opgeladen. Meer lezen? Klik hier om naar de website van Forest to plate te gaan.