De hoeveelheid ME-time die je jezelf gunt is afhankelijk van de hoeveelheid “vrije” tijd die je hebt én van de toestemming die je jezelf geeft om een deel van deze beschikbare tijd voor jezelf te claimen. Beide factoren zijn het rechtstreekse gevolg van wat jij gelooft dat de werkelijkheid is, van jouw overtuigingen dus.

Wat ik hiermee bedoel:

Als jij gelooft dat je veel en hard moet werken om succesvol te zijn om iets te bereiken in je leven ga je waarschijnlijk al minder vrije tijd hebben dan wanneer je gelooft dat een succesvol leven ook door andere factoren wordt bepaald dan enkel en alleen maar werken. Zoals: jezelf kunnen zijn, gezond zijn, fijne relaties hebben, iets kunnen bijdragen in deze wereld…    Wellicht gaat dan je jobkeuze en het eventueel het aantal uren (over)werk anders zijn dan wanneer je gelooft dat enkel de status en het salaris van je job vooral je succes bepalen.

OK, ik weet ook wel dat we in uitdagende tijden leven waarin alles heel veel kost en geld is en blijft een belangrijke basisbehoefte. Maar ook dan speelt jouw overtuiging weer een belangrijke rol in de keuze van levensstandaard die je nastreeft. Wat is hierbij voor jou “genoeg”?

Maar dan.. Je kan nog zoveel vrije tijd hebben (dat je niet aan het werken bent) als je wilt. Als jij gelooft dat je een slechte moeder bent wanneer je tijd voor jezelf neemt ipv met de kids bezig te zijn, dan ga wellicht geen tijd nemen voor jezelf, al zouden je kids nog goed opgevangen worden door je man of moeder.

Ik ben de afgelopen week drie dagen op stap geweest met mezelf. Dat doe ik sinds anderhalf jaar elke seizoen wel een keer. Ik noem het eigenlijk een workation want ik werk dan ook aan mijn bedrijf Konexo.  Maar tegelijk zijn die drie dagen pure oplaadtijd voor mij. Waar ik vroeger ook geloofde dat tijd voor mezelf nemen eerder egoïstisch van me was en ik dan geen goede mama of echtgenoot was, ben ik er nu van overtuigd dat ik net een betere mama/echtgenote kan zijn wanneer ik mezelf af en toe weer helemaal kan opladen.

Zo zag mijn me-time eruit:

De stad SLOW verkennen door intuïtief  te kiezen om links of rechts af te slaan ipv een stadswandeling te volgen op mijn smartphone.

Hierdoor de leukste koffiebars ontdekken met de leukste inrichtingen om helemaal geïnspireerd te worden om aan Konexo te werken.

inclusief cappuccino’s met havermelk en een stuk red velvetcake 🙂

Genieten van de verschillende talen rondom me in de Hostel waar ik verbleef.

Van winkeltjes met unieke handmade objecten en het kijken naar mensen om me heen.

Maar vooral ..

om even met niemand hoeven rekening te houden. Niet om te beslissen wat te doen of wanneer en wat te eten.

Mijn gedachten de vrije loop te laten en ergens dieper in te kunnen duiken zonder te moeten stoppen om op tijd ergens te zijn of aan het eten te beginnen..

Just me, myself and I..

Als het lezen van deze post jou triggert, en je er wat van denkt (zoals, amai, die durft nogal eens iets te schrijven. Het is toch ook allemaal zo simpel niet.  Of, amai, die permitteert het haar nogal.) Denk dan eens verder na over jouw overtuiging op het nemen van me-time. Wat geloof jij en zeg jij dan tegen jezelf? En er is hier niks goed of fout

Me-time wilt zeker ook niet altijd zeggen dat je ergens naartoe moet.

Een kopje koffie drinken voor je de kids in de opvang gaat halen,

De tijd nemen voor je lunch.

Vijf minuutjes buiten in de zon gaan zitten.

Of een stukje in je boek lezen.

Kortom

een momentje wanneer je jezelf rust gunt.

Want dat verdien je!

Liefs An