Oei An, zo een slechte week gehad?

Nee hoor helemaal niet. De Hellweek is een challenge waaraan ik heb meegedaan waarbij je een week leeft en werkt op een totaal andere manier dan je gewoon bent. Je volgt een aantal regels zoals elke dag om vijf uur op en sporten tot zes uur, om tien uur naar bed, geen sociale media en gezond eten. Een week lang uit je comfortzone komen én elke dag bijleren over een bepaald thema van persoonlijke ontwikkeling.

Dit is een methode van de Noorse ex-militair en mental coach Erik Betrand Larsen. Je verlegt je grenzen en doorbreekt je routine in 7 dagen.  Hij heeft er een boek over geschreven.  De Nederlandse organisatie Meetings in the sun organiseert elk kwartaal zo’n Hellweek en aangezien de Coronasituatie dus een online Hellweek from Home.

Toen ik deze challenge zag voorbijkomen, werd ik er meteen enthousiast van en heb ik me ingeschreven om verschillende redenen.

Eerst en vooral had ik precies wel eens zin in een uitdaging. Verder was ik heel benieuwd hoe me het vroeg opstaan zou bevallen aangezien ik de laatste jaren eerder snoozend wakker word en ik daar heel graag verandering in wil. Ook naar die sportsessies in de vroege ochtend was ik benieuwd of mijn lijf dat ging kunnen. En ik wilde gefocust kunnen werken aan enkele webinars die ik binnenkort ga geven.

Op het gebied van “modus en focus” heb ik ook nog groeimarge aangezien er op mijn manier van werken toch nog heel wat ruis zit.  Het is al sinds mijn studententijd een vast gegeven dat ik steeds het dubbele van de tijd nodig heb om iets te doen. Ik heb eerder al meer eenvoud gebracht in mijn aanbod en nu ben ik me aan het verdiepen hoe ik mijn werk met meer focus kan doen. En nee, zeker niet om nog meer gedaan te krijgen maar om juist meer tijd over te houden.

Deze middag werd de Hellweek afgesloten en ik kijk tevreden terug. Het waren interessante inspiratiesessies en ik heb gefocust kunnen werken aan vier online webinars, orde gebracht in mijn digitale foto’s en iets uitgewerkt ivm de Sunburst mirrors. Deze week deel ik jullie hier met veel plezier meer info over.

Verder deel ik graag mijn inzichten met je:

Mijn lijf is tot meer in staat dan dat ik dacht. Dat vroeg opstaan, het sporten en koud douchen, niet altijd even makkelijk, maar ik kan het dus wel en het heeft me deugd gedaan. Ik ben heel benieuwd wat ik hiervan ga blijven verderzetten de komende weken.

Ivm focus heb ik geleerd dat mijn brein hiervoor een bepaalde hoeveelheid prikkels nodig heeft om gefocust te kunnen werken ipv in complete stilte met oordopjes. Bv. een playlist op met loungemuziek of beats. Doe ik dat niet, dan sta ik om de haverklap op om iets te gaan halen om te eten of drinken. Dat verklaart ook ineens waarom ik in een koffiebar of cafetaria ook altijd de beste ingevingen kreeg wanneer ik er bezig was om iets uit te werken. Iets wat ik alvast in de toekomst bewust meer zal doen.

Een week niet op sociale media.  Ik dacht dat dit wennen zou zijn, maar dat heeft mij in feite goed gedaan. Rust gebracht. Ik volg enkele interessante mensen op Instagram en in het begin dacht ik “dat ik wat zou missen”. Maar, het is zo’n beetje zoals bij Thuis en Familie; daar kan je na een week niet kijken ook nog wel volgen. Ik ga in de toekomst vaker van die dagen inlassen.

Het meest pijnlijke inzicht: beseffen hoezeer ik mezelf toch nog in de weg sta.  Naast angst om te falen (zal het wel goed genoeg zijn) heb ik ontdekt dat ik ook angst heb voor succes. Klinkt  gek, maar ergens ook logisch. Ik kan me snel overweldigd voelen en heb de laatste jaren net één en ander veranderd om juist een lichter en rustiger leven te hebben.  #slowlivingforlife Onbewust leg ik de link dat meer succes mijn leven ook weer drukker maakt en dat wil ik niet. Dit is toch iets waar ik bewuster mee aan de slag ga de komende tijd.

Eindconclusie: ik vond het een interessante uitdaging en ga dit in de toekomst nog wel eens meedoen. Voor de geïnteresseerden: de volgende Hellweek van Meetings in the sun is in juli.