De Kerstvakantie stond voor de deur en ik voelde dat ik nood had aan rust in mijn hoofd.

Het was een heel fijn jaar geweest, maar ik had het gevoel dat mijn hoofd vol zat; met plannen, dromen, maar ook met belemmerende overtuigingen.

Sociale media en dan vooral Instagram werken enerzijds inspirerend want ik hou van verhalen en laat me graag inspireren door anderen.

Bewust denk ik dan bij mezelf wat er nog allemaal mogelijk is en wakkert dat zeker mijn creativieit en dromen aan.

Maar onbewust zie ik wat/wie ik nog allemaal niet ben, denk ik daarbij in tekorten en dit komt mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen niet ten goede. Terwijl ik wel heel bewust wéét dat ik mezelf niet moet vergelijken met anderen.

Het was een heerlijke week.

Precies alsof ik ergens op zomervakantie was zonder wifi. Als eerste merkte ik op dat de dagen precies langer duurden. Misschien omdat ik deze dagen bewuster (be)leefde. Mijn hoofd zat niet langer vol en er was rust.

Ik had op voorhand de intentie om dit een weekje te doen en dan op oudejaarsdag nog een leuk overzichtje te delen van het afgelopen jaar. Want 2021 was voor mij ook echt wel een leuk jaar. Maar de dag was daar en ik voelde in plaats van goesting eigenlijk veel weerstand. Ik heb het dan gelaten voor wat het was en heb die dag genoten van een creatieve kleidag met mijn nichtje.  Mooier had ik mijn jaar niet kunnen afsluiten.

Tijdens die week ben ik mijn badkamer gaan verven en ondertussen luisterde ik nog eens alle live webinars van het Leef je mooiste leven jaartraject van Michael Pilarzyk. Dit is een (heel interessant) traject over mindset wat ik afgelopen jaar volgde en het dus was de laatste week dat ik toegang had. De cursus in het kort samengevat: Je wordt wat je gelooft.

Ze zeggen ook wel: alles wat je aandacht geeft, groeit. En echt, daar in die badkamer kreeg ik het ene inzicht na het andere.

Zoveel helderheid; over hoe ik wil dat mijn leven eruit ziet, maar ook wat ik graag met Konexo wil betekenen voor anderen en belangrijker nog: waarom.

Doordat ik tijdens deze verfdagen mijn aandacht bij mezelf kon houden en me niet liet afleiden, voelde ik een hele sterke verbondenheid met mezelf. En tegen dat de badkamer geschilderd was, was alles helder en weet ik nu precies wat me dit jaar te doen staat en voel ik vooral ook heel veel goesting.

Dit gevoel van zelfvertrouwen heb ik echt in lange tijd niet meer gevoeld. Ik was dat precies wat kwijtgeraakt de laatste jaren. (Waarom, dat vertel ik nog wel eens.)

Vorig jaar dipte ik mijn tenen in al de uit-mijn-comfortzone-komen-zee..

Dit jaar spring ik er helemaal in!

Het is dan ook precies dàt wat ik nodig heb: drive, focus, goesting en zelfvertrouwen.

Dus daarom twijfel ik sterk om het komende half jaar de Insta en FB app weer op m’n gsm te zetten. Ik wil me gewoon niet meer laten afleiden.

Moest ik geen Ipad hebben thuis waarmee ik wel nog posts kan delen, zou ik zeker zo’n App installeren waarbij je kan instellen hoeveel en wanneer je bepaalde apps kan gebruiken.  Want eerder deed ik nog pogingen om enkel ‘s avonds IG te checken, maar gewoontes zijn soms hardnekkig en daarom weet ik dat het beter werkt om mijn “omgeving” aan te passen.

Dus ja,

Digitale detox,

ik dank je.

Je bent een aanrader.