Het is windstil, ik geraak niet vooruit..

Ik wil wel op weg gaan, heel graag, maar weet niet welke kant uit.

Ik zou zowat alle kanten op kunnen, maar dat is net beangstigend.

Wat als ik de verkeerde richting kies?

Dus, blijf ik maar dobberen waar ik ben..

Maar ik wil zo graag op weg!

Ik zoek alleen nog de juiste richting en dan vaar ik zelf wel in volle kracht vooruit.

En zo startte ik afgelopen dinsdag met 29 anderen het Soulworx coachingstraject onder begeleiding van Aurélie de Kinderen.

We waren er allemaal met hetzelfde doel: eerst helemaal duidelijk hebben wat we op deze wereld te doen hebben en er dan 100% voluit voor gaan!

Het volgende inzicht raakte me diep vanbinnen en is eveneens de reden waarom ik voor het Soulworx traject gekozen heb en er voluit JA tegen zeg:

Ik geraak niet vooruit omdat ik me de verkeerde doelen stel. En ik stel de verkeerde doelen omdat ik mezelf de verkeerde vragen stel.

De doelen zijn namelijk het antwoord op de vraag  ‘WAT wil ik doen?’ En ik weet dat deze doelen nuttig zijn, voor mezelf, voor anderen en voor de wereld waarin we leven. Ik zal van het uiteindelijke resultaat zeker blij worden, maar de weg er naar toe lijkt me toch een hele opdracht en vraagt veel energie.

Ik kan mezelf ook vragen:

Hoe wil ik mij voelen?

Wat een simpele vraag, maar zo krachtig!

Misschien was het de prachtige en rustige omgeving van de Baarbeekhoeve waarin ik me bevond, of het schitterende weer, of de overvliegende ooievaars, ik weet het niet. Maar ik kon deze vraag op dat moment heel duidelijk beantwoorden:

Geïnspireerd

Ik wil groeien, leren, lezen, luisteren, kijken, proberen, uittesten, ondervinden, maken. Als ik er aan denk, word ik er al instant enthousiast van en voel ik een soort van energie opborrelen.

Inspirerend

Ik wil me waardevol voelen, iemand kunnen vooruit helpen met een inzicht of een idee. Anderen inspireren om ook hun bijdrage te leveren aan een mooiere wereld. Samen kan zoveel meer..

Wanneer ik hieraan denk, voelt dit heel verwarmend.

Eenvoudig

Een rustig, bewust leven in alle eenvoud. Dit betekent niet dat ik niets meer doe, in tegendeel. Maar wel het overbodige schrappen en enkel het essentiële overhouden. Als ik hieraan denk, voel ik me heel rustig én krachtig, zowaar in balans.

En plots zie ik het heel helder wat er mij te doen staat:

Ik ga me voluit laten inspireren om nog eenvoudiger en bewuster te leven. Ik ga mijn ervaringen hierin delen op mijn blog en workshops zodat ik anderen kan inspireren die hier ook nood aan hebben.

—————————————————————————————————————————–

In de haven is elk schip veilig.

Maar dat is niet waarvoor het gebouwd is.

Ik wens mezelf en de 29 andere deelnemers van het Soulworxtraject de komende drie maanden

de wind in de zeilen!