De herfst, het seizoen van loslaten.

De natuur keert weer naar de essentie en maakt zich klaar om volgend jaar weer opnieuw te groeien en open te bloeien.

Met ons mensen gaat het net zo. Wij staan ook niet heel ons leven “in de bloei”.  Nee, die mindere periodes, ze zijn des levens en horen erbij.

Het is net in deze kantelmomenten dat je uiteindelijk beseft dat het tijd is…

om te bedanken wat je tot hier heeft gebracht, los te laten wat niet meer bij je past en dan verder te groeien.

Laatst sprak iemand me aan. Ze had mijn posts gelezen over het dertigersdilemma en zei me dat ze het erg herkende om zich zo zoekend en overweldigd te voelen.  Ze wilde heel graag een lichter en rustiger leven, maar had geen idee waarmee ze zou beginnen.

“Jij gaat toch binnenkort starten hé met een ontspultraject?”  vroeg ze.

Inderdaad, ik ben het “Slow Your Life traject” aan het uitwerken, waarmee ik mensen ga helpen om alle ruis uit hun huis, hoofd en leven te schrappen.

Maar vooraleer we hiermee van start gaan, vind ik het heel belangrijk dat deelnemers eerst eens stil staan bij de vragen:

Wie ben ik eigenlijk?

Wat wil ik? en

Hoe wil ik me elke dag voelen?

Want, de antwoorden op deze vragen vormen als het ware je Levens-GPS. Je krijgt niet alleen meer helderheid op de dingen waar je voluit JA tegen wilt zeggen, je hebt ook een veel beter beeld van de dingen waar je beter NEE tegen zegt, omdat deze je leven anders wel opvullen maar niks zullen betekenen voor jou en eerder ruis geven.

Zie je hoe krachtig dit is wanneer je dit weet? Op deze manier lukt loslaten nog beter. Vandaar dat dit mijn eerste mini-traject wordt: Bepaal je Levens-GPS.

Je kan het vanaf eind volgende maand als driedaags online-traject volgen ofwel op 12 december als dagworkshop.

Natuurlijk volgt er weldra meer info over beide opties. Maar wil je alvast zeker zijn van je plekje, of zeker zijn dat je alle info krijgt, schrijf je dan alvast in op de wachtlijst. Dan krijg je ineens ook een hele mooie korting op beide opties.

Keispannend vind ik het, maar langs de andere kant kan ik niet wachten om mijn opgedane kennis en ervaring door te geven aan jou. Zodat je niet diezelfde zoektocht hoeft te doen wanneer je voelt dat je in een kantelmoment zit.

Liefs An