Krijg je spontaan stress bij het woord Kerstmis?  Sta dan eens even stil bij volgende Slow Living tips.

 

Pakjesstress?

Geef eens een ervaring kado, of nog leuker iets om samen met jou te doen. Of schenk je tijd en maak een babysit- of “komen-eten”bon.

Bespreek tijdens het Kerstfeest eens het pakjesgebeuren met de anderen. We geven al eeuwen pakjes aan mekaar als teken dat we mekaar graag zien, maar in deze tijd heeft iedereen vrijwel alles wat hij wilt..

Misschien is het leuk om met zijn allen in de plaats eens een weekendje samen weg te gaan of samen een daguitstap te maken. En prik alvast een datum nu jullie toch allemaal samen zijn. Of misschien is er wel een goed doel wat jullie samen willen steunen?

 

Sta je (altijd) in voor het Kerstdiner? Vraag of elk van je gasten iets klaarmaakt en meebrengt. Wat over is, neemt ieder dan weer mee terug. Scheelt ook nog eens in afwas.

 

Vraag eens aan je gezin wat ze deze vakantie graag zouden doen samen en plan het in zodat er niets tussenkomt.

 

Ruil wat schermtijd in voor een bordspel of een wandeling in het bos.

 

Sta eens stil bij het afgelopen jaar. Waar ben je dankbaar voor? Wanneer alles vanzelfsprekend gaat, staan we er dikwijls niet bij stil hoe belangrijk iets/iemand is.

 

Zijn er relaties, slechte gewoontes waar je niet gelukkig van wordt, laat ze los. Je hoeft echt niet alles voor iedereen te zijn, jij mag zelf kiezen!

 

Prikkel je zintuigen; zet Kerstmuziek op, steek wat kaarsjes aan met kaneel-appelsiengeur en haal wat van de natuur naar binnen in plaats van schreeuwerige bling bling.

 

Samengevat: Ga voor eenvoud met Kerstmis, schrap de zaken die overbodig zijn, en geniet van mekaar!