Het ๐™๐ž๐ข๐ ๐š๐ซ๐ง๐ข๐ค-๐ž๐Ÿ๐Ÿ๐ž๐œ๐ญ is gebaseerd op de theorie dat ๐จ๐ง๐š๐Ÿ๐ ๐ž๐ซ๐จ๐ง๐๐ž ๐ณ๐š๐ค๐ž๐ง ๐๐จ๐จ๐ซ ๐จ๐ง๐ฌ ๐ก๐จ๐จ๐Ÿ๐ ๐›๐ฅ๐ข๐ฃ๐ฏ๐ž๐ง ๐ฌ๐ฉ๐จ๐ค๐ž๐ง. Ons brein heeft geen rust tot het een streep kan zetten door deze onafgeronde zaken.

Zo kan ๐ž๐ž๐ง ๐จ๐ง๐š๐š๐ง๐ ๐ž๐ฉ๐š๐ค๐ญ ๐ค๐ฅ๐ฎ๐ฌ๐ฃ๐ž bij je thuis dus voor ๐จ๐ง๐ซ๐ฎ๐ฌ๐ญ zorgen in je brein: elke keer wanneer je er langs loopt en je het klusje ziet, zenden je hersenen het signaal uit: “Hier moet je nog iets mee doen!”ย  En zelfs wanneer je het klusje na een tijdje niet meer bewust ziet, neemt je onderbewustzijn dit over. De onrust binnen jezelf blijft dus duren tot je het aangepakt hebt.

En meestal blijft het ook niet bij dat ene klusje..ย  Er zijn er zo wel enkele.. En, heb jij bij je thuis overal veel “hoopjes” liggen? Hier geldt hetzelfde effect. Want hoopjes zijn niets anders dan een verzameling spullen waar je nog een beslissing over moet nemen. ๐’๐ญ๐ž๐ž๐๐ฌ ๐ฐ๐š๐ง๐ง๐ž๐ž๐ซ ๐ฃ๐ž ๐ฅ๐š๐ง๐ ๐ฌ ๐ณ๐จ’๐ง ๐ก๐จ๐จ๐ฉ๐ฃ๐ž ๐ฅ๐จ๐จ๐ฉ๐ญ, ๐ณ๐ž๐ง๐๐ž๐ง ๐ฃ๐ž ๐ก๐ž๐ซ๐ฌ๐ž๐ง๐ž๐ง ๐๐ž “๐ฃ๐ž ๐ฆ๐จ๐ž๐ญ ๐ก๐ข๐ž๐ซ ๐ง๐จ๐  ๐ข๐ž๐ญ๐ฌ ๐ฆ๐ž๐ž ๐๐จ๐ž๐ง” ๐ฌ๐ข๐ ๐ง๐š๐ฅ๐ž๐ง ๐ฎ๐ข๐ญ..

En zolang je daar niks mee gedaan hebt, blijven ze dus voor onrust zorgen en vragen ze tijd, aandacht en energie die je liever aan iets anders zo besteden.

Het tegenovergestelde is ook waar: รฉรฉns zo’n klusje of hoopje aangepakt, brengt je dat dus ๐๐ฎ๐›๐›๐ž๐ฅ๐ž ๐ซ๐ฎ๐ฌ๐ญ: en dit zowel omdat het je visueel niet telkens weer opnieuw prikkelt als door de rust die in je hoofd komt omdat je hersenen er niets meer mee moeten doen.

Deze week pakten vele cursisten van het ๐—ฆ๐—น๐—ผ๐˜„ ๐—ฌ๐—ผ๐˜‚๐—ฟ ๐—›๐—ผ๐—บ๐—ฒ ๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ท๐—ฒ๐—ฐ๐˜ in de module textiel hun kapstokken aan. Een plek die je enkele keren per dag treft.. Voor velen was het een bron van chaos en onrust. Maar nu genieten ze van meer lichtheid en rust, zowel van de plek zelf als in hun hoofd.
Check enkele foto’s in de slides.

Volgende week pakken we de horizontale oppervlakten aan in de leefruimtes waarop de hoopjes spullen zich verzameld hebben (en steeds maar verder groeien). Denk maar aan de keukentafel, het kookeiland, dressoir kasten, het aanrecht..ย  We ontspullen ze รฉn zetten handige systemen op zodat het ook zo blijft.

๐—•๐˜†๐—ฒ ๐—•๐˜†๐—ฒ ๐—ญ๐—ฒ๐—ถ๐—ด๐—ฎ๐—ฟ๐—ป๐—ถ๐—ธ, ๐—ต๐—ฎ๐—น๐—น๐—ผ ๐—ฟ๐˜‚๐˜€๐˜ ๐—ถ๐—ป ๐—ท๐—ฒ ๐—ต๐˜‚๐—ถ๐˜€ ๐—ฒ๐—ป ๐—ท๐—ฒ ๐—ต๐—ผ๐—ผ๐—ณ๐—ฑ..

Voel je dat het voor jou ook tijd is om meer lichtheid en rust in je huis en hoofd te brengen? Goed nieuws! ๐—๐—ฒ ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ป๐—ผ๐—ด ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฒ๐—ฑ๐˜€ ๐—ถ๐—ป๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฝ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป. We plannen dan na je inschrijving meteen een kennismakingsgesprek in waarbij je kan uitleggen wat jouw pijnpunten zijn. Dan help ik jou om je persoonlijk ontspulplan op te stellen voor de komende tien weken en natuurlijk om effectief op te starten.

Slow Your Home

Liefs An