Dat is zowat de samenvatting van het afgelopen jaar.

en toch voel ik me nu aan het einde van het jaar beter in m’n vel, helderder in m’n hoofd en rustiger in m’n geest dan in het begin van het jaar.

Dus 2020, je was niet helemaal slecht, en in de plaats van je zo snel mogelijk te vergeten, zeg ik toch nog even graag: Dankjewel.

Vervelend

Workshops voorbereiden, inplannen, annuleren, herplannen naar het najaar, wéér annuleren, nog eens herplannen en wellicht nu in het voorjaar nog eens annuleren en herplannen.   Dat is vervelend, maar ook niet het einde van de wereld. Ik heb serieus deugd gehad van de tijd die hierdoor vrij kwam. Ik heb veel gelezen en loop weer drie keer per week. Dat zijn twee dingen die ik graag doe, maar die dikwijls als eerste wegvallen wanneer het drukker wordt.

Vermoeiend

Veranderingen, ik sta ervan te kijken hoeveel energie dat kost. Ook al zijn ze positief.  Zo ben ik sinds eind juni weer deeltijds aan de slag als kinesist in een nursingstehuis voor personen met een handicap.  Ik heb nu na een half jaar echt het gevoel dat niet zomaar er even iets bij is, maar een fundament in mijn leven. Het gevoel om echt van betekenis te zijn, het plezier wat we maken en het veel buiten kunnen zijn, zijn echt zalig.

Verhelderend

Dat maakt wel dat in voor 2021 dien te kiezen welke activiteiten ik met Konexo ga hervatten, want “alles” doen is zeker geen optie. Zo werd het laatste half jaar vooral een periode van vertragen en reflectie. Vandaar was het ook even stil hier op sociale media. Ik ben zo dankbaar voor deze tijd: eventjes dicht bij mezelf blijven, dromen, voelen, plannen maken..

Dat is uiteindelijk ook de essentie van Slow Living: het overbodige uit je leven schrappen, durven voelen wat het is waar je hart sneller van gaat slaan en dan je leven hier naar inrichten.

En ik voel het nu meer dan ooit, hiertoe wil ik je in 2021 graag inspireren!

Gelukkig Nieuwjaar.

Liefs An