Een leven vol lichtheid, rust en diepgang.

Dankzij het  “SLOW YOUR LIFE TRAJECT”

schrap jij stap voor stap alle ruis uit je leven.

Pure EENVOUD brengt je een enorme kracht en helderheid waardoor je makkelijker de keuzes maakt voor het leven wat bij je past.

Is er veel chaos in je huis en je hoofd, waardoor je het gevoel hebt dat je geen grip hebt op je leven?

Heb jij het gevoel dat het leven je voorbij loopt en dat je altijd te weinig tijd hebt?
Dat er dagelijks teveel op je afkomt en er teveel van je verwacht wordt?
Vraag jij je af wat het is wat je écht wilt?

Dan is het tijd om alle ruis uit je leven te schrappen wat jou in de weg staat om voluit te kunnen leven en to Slow your Life

 

Het dringende wint altijd van het belangrijke. Maar wat dringend is, is zelden belangrijk.

Wanneer je huis vol chaos is en je in je huishouden continu achter de feiten aanloopt, kom je voortdurend dingen tegen die dringend dienen te gebeuren: een hemd dat dient gestreken te worden, een brood scoren voor morgenvroeg, nog snel boodschappen doen om eten voor je kroost te maken, poetsen want er komt bezoek, een kadootje zorgen voor een feestje… 

Maar ook je GSM “roept” voortdurend dat je er iets mee moet doen: mails checken, comments lezen, Facebook checken, WhatsApp berichtjes beantwoorden, …

En dan is er nog die chaos op je computer: documenten en foto’s die overal verspreid staan en de dingen die je “moet” van jezelf of die anderen van je verwachten..

Terwijl..

je zelfzorg, of tijd met je geliefden ook heel belangrijk vindt. Net als werken aan je gezondheid of voor je grote droom gaan.

Je doet steeds opnieuw weer erg je best en bent streng voor jezelf wanneer je hierin “faalt”.

Maar eigenlijk ligt het helemaal niet aan je wilskracht.  Want zolang er steeds dringende brandjes dienen geblust te worden, ga je nooit voluit kunnen gaan voor hetgeen écht belangrijk is voor jou.

Wanneer je niet toekomt aan de belangrijke dingen in je leven, geraak je steeds verder verwijderd van jezelf en voel je dat je dat je energie wegsijpelt.

Misschien voel je dat op dit moment je batterijen aan het leeglopen zijn en heb je al zitten denken: “Wat kan ik veranderen in mijn leven zodat ik terug grip krijg over mijn leven en weer dat vuur voel in mij?”

De oplossing:

Schrap alle ruis  ~~  SLOW YOUR LIFE

Je bent vandaag de optelsom van de keuzes die je in het verleden maakte. Je leven zoals je het vandaag leeft, is het resultaat van de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt: denk maar aan je job die je uitoefent, het huis waarin je woont, de vriendschappen die je hebt en zelfs alle spullen in je huis en de nieuwsbrieven waarop je je hebt ingeschreven.

Je hebt hier ooit overal ja tegen gezegd want op dat moment was dat voor jou een juiste keuze. Het ding is alleen, we blijven maar “ja’s” verzamelen en omdat we in een consumptie en prestatiemaatschappij leven, is dat steeds maar meer voor iedereen heel normaal. Het druk hebben, een huis vol spullen en een hoofd vol to do’s en digitale prikkels..  Is dat niet bij iedereen zo?  Maar je voelt al een tijdje dat er iets knaagt, dat je lichaam je probeert te zeggen dat het teveel is.  “Je moet meer leuke dingen doen” luidt het advies..   Maar, wat vind ik nog écht leuk? En tijd voor mezelf, waar ga ik die vandaan toveren?

Het is een vicieuze cirkel: Hoe drukker je leven wordt, des te minder bewust je gaat leven. En wanneer je in die ratrace zit, is er helemaal geen ruimte om stil te staan wat nu écht bij je past. Nee, je bent al blij als je een dag niet achter de feiten hebt moeten aanlopen of brandjes hebt moeten blussen. Je leeft heel reactief en de meeste dingen worden een automatisme.

Heb jij jezelf al eens afgevraagd welke activiteiten, gewoonten, personen en spullen vandaag niet meer bij de persoon passen die jij nu bent? Uit automatisme ben je ze blijven doen/ houden, maar in feite hebben ze je gebracht waar je wilde zijn en mag je ze nu gerust loslaten. 

Wat als je je leven nu eens zou kunnen resetten?  Als je de vaardigheid zou kunnen leren om te zien wat essentieel is in je leven en je moeiteloos zou kunnen schrappen wat er overbodig is.  Kan je al voelen hoe je leven veel lichter en rustiger zal worden? Hoe er ruimte komt voor meer diepgang in je leven; met jezelf, met je geliefden en met wat jij op deze wereld te doen hebt..

De domeinen van ruis in je leven.

Er zijn verschillende domeinen van ruis in je leven en met de Konexo-Methode pak je deze aan van makkelijk naar moeilijk:

Externe ruis: dit is het teveel aan én het ongeorganiseerd zijn van fysieke spullen en digitale input. Omdat we in een consumptiemaatschappij én digitaal tijdperk leven, zit er hier dan ook veel ruis. Toch zijn het de makkelijkste categorieën om te minimaliseren tot de essentie omdat je NEE zegt tegen spullen en niet tegen andere mensen of tegen jezelf. Met een groot effect bovendien, want er komt instant tijd en ruimte vrij. 

De middelste categorie bevat de ruis die we ervaren in onze relaties met anderen en dit zowel thuis, op het werk en in ons sociaal leven.  Het gaat over het teveel aan to do’s, verwachtingen, verplichtingen en negativiteit.  Hier is NEE zeggen al veel moeilijker want liever nog stellen we onszelf teleur dan dat we iemand anders teleurstellen.

Interne ruis: dit zijn de angst, de “beschermende” patronen en belemmerende gedachten die je tegenhouden om helemaal jezelf te zijn. Dit is de moeilijkste categorie want de oorsprong ligt vaak bij je jeugd en heeft bijgevolg diepe wortels.

If you don’t have time for what matters, stop doing things that don’t

Hoi, ik ben An

 Tot 2016 was ik een maximalist..

Jaar na jaar was er steeds vanalles bijgekomen: spullen, verwachtingen, verplichtingen, ..   

Ik had er nooit bij stilgestaan, dat alles steeds maar voller en drukker werd. Totdat ik me op zeker moment begon af te vragen: “Is dit hét? en “Wie ben ik eigenlijk?” 

Ik zocht en zocht maar de antwoorden bleven uit omdat het één en al chaos was in mijn hoofd, mijn huis en leven.

Niet wetende wat ik wél wilde, ben ik dan maar beginnen wegdoen van hetgeen waarvan ik zeker wist dat het me niets bracht, dat het niet meer bij me paste.

En hoe meer “ruis” er verdween, des te lichter mijn leven werd.  Gek genoeg ondervond ik dat minder me eigenlijk méér bracht:   Meer vrijheid, meer tijd en energie voor de essentie, meer rust, meer helderheid, meer zelfvertrouwen.

Ik vond het zo bijzonder, die kracht die eenvoud met zich meebracht, dat ik me erin ben gaan verdiepen. Sindsdien is EENVOUD de rode draad in mijn leven en voel ik dat het mijn missie is om als essentialist deze kennis door te geven aan jou.

“Ruis is niet alleen de spullen op de grond, het is alles wat staat tussen jou en het leven wat je wilt leiden.”

Ik ben met veel liefde voor jou het Slow Your Life traject aan het creëren  waarbij ik je via de Konexo-methode begeleid volgens een duidelijk plan om alle ruis uit je leven te schrappen zodat jij voluit je tijd, aandacht en energie kan besteden aan hetgeen er voor jou écht toe doet. 

Het Slow Your Life traject bestaat uit 4 modules waarbij je de ruis schrapt uit zowel je huis, je hoofd als je hart

 

ontspullen by Konexo

Slow Your Home

Hierin begeleid ik je in 13 weken naar een heerlijk licht en opgeruimd huis waarin het altijd fijn thuiskomen is. 

Energie krijgen van je huis ipv erdoor opgeslorpt te worden.

Slow Your Digital World

Tijdens dit traject ga je je digitale imput minimaliseren en ordenen op zowel je GSM als op je computer.

Jij wordt meester over de technologie ipv de technologie over jou.

ontspullen by Konexo

Slow Your Time & Energy

Hier leer je hoe je écht tot rust komt en ga je je to do’s, verwachtingen en verplichtingen minimaliseren door vol zelfvertrouwen je grenzen aan te geven en NEE te durven zeggen.

Slow Yourself

Hier pak je alles aan waardoor je jezelf tegenhoudt, namelijk je angsten, aangeleerde patronen en belemmerende gedachten.

Vanaf begin 2023 bied ik het Slow Your Life traject aan als jaartraject. Ik ga in 2023 een jaar lang met je mee op pad en help je om alle ruis uit je leven te schrappen.  Je keert helemaal terug naar je essentie en houdt enkel nog wat helemaal past bij de persoon die jij vandaag bent of wilt zijn. 

Gedurende 2022 werk ik deze modules uit en kan je de afzonderlijke modules als early adopter aan een heel voordelige prijs meedoen. 

De eerste module is het Slow Your Home traject en de eerste editie in groepsverband is net afgelopen. In het najaar start een nieuw groepstraject en in tussentijd kan je met de DIY versie aan de slag.

Klik hier voor alle info. 

Investeer in jezelf en je toekomst.

Laat los wat niet meer bij je past en maak je leven lichter, eenvoudiger en rustiger.