“Rommel is niet alleen de spullen op de grond, het is alles wat staat tussen jou en het leven wat je wilt leiden.”

 Ben jij dit?

 

Ik ben altijd aan het opruimen, het is een never ending story die me zoveel tijd en energie kost.

Ik heb geen idee waarmee ik moet beginnen en hoe ik het moet aanpakken.

Ik weet niet waar ik met mijn spullen naartoe moet en wat ik kan doen als ik er nog iets voor wil hebben.

Ik wil aan de fotoboeken van de kinderen beginnen, maar wil eerst dat mijn huis opgeruimd is.  En dat zeg ik nu al vijf jaren.

Ik kan niks weggooien want het heeft geld gekost, of ik heb het gekregen van iemand.  Trouwens, het komt misschien nog van pas of terug in de mode?

Ik heb geen idee hoe ik mijn man en/of kids ook aan het opruimen krijg. 

Ik voel me heel schuldig dat ik het allemaal niet onder controle heb.

Ik merk dat mijn huis een grote bron van frustratie is, zowel voor mij als voor de rest van het gezin.

 

 

En wil jij dit:

 

Ik wil mijn tijd die ik verspil aan constant te moeten opruimen of aan het zoeken naar spullen liever besteden aan wat écht belangrijk is voor mij; iets puur voor mezelf of iets leuks met de kinderen of het gezin.

Ik wil geen rommel en chaos meer maar ruimte en lichtheid.

Ik wil orde in mijn huis en in mijn kasten.

Ik wil de dag starten met een “propere” lei en thuiskomen in een oase van rust.

Ik wil een goed systeem wat werkt zodat ik niet meer tegen mijn huishouden opzie maar er een goed ritme voor heb.

Ik wil dat mijn huisgenoten de verantwoordelijkheid oppakken van hun spullen.

Ik wil makkelijker dingen kunnen loslaten.

 

 Dan is het Slow Your Home ontspultraject echt iets voor jou!

 

Essentialisme is de kunst van het vereenvoudigen zonder verlies van enige kwaliteit.”

Hoe werkt het Slow Your Home Traject?

 

Het Slow Your Home traject is een begeleid online-traject van 14 weken waarbij je gaat ontspullen, handige systemen gaat opzetten en ritme gaat implementeren.

Na je inschrijving krijg je dadelijk de toegang tot de volledige online leeromgeving met alle videomodules. Je kan dus vandaag al starten met het bekijken van de video’s en alvast beginnen met je kleerkast.

Het traject zelf start op 19 maart met een kick-off livesessieIk geef je tijdens deze sessie alvast enkele handige systemen mee die niet zo veel tijd in beslag nemen om op te zetten, maar wel voor instant resultaat zorgen. Samen met de sessie van de week erop waar het gaat over ritme implementeren ga je onmiddellijk hiervan al de vruchten kunnen plukken. Dit zorgt meteen voor een vliegende start en extra motivatie.

Vanaf dan pakken we elke twee weken een nieuwe categorie van (ont)spullen aan. 

Ik help je op weg om daadwerkelijk aan de slag te gaan en ik geef je daarom elke week een liefdevolle aanmoediging  via mail om een voor én na foto van een aangepakte plek te posten. Niet persé van de hele kast of kamer, maar bv van één legger of lade. 

Je zal zien dat dit heel inspirerend en motiverend werkt om elkaars voor en na’s te zien.  Anderzijds pakken we het ontspullen in mildheid aan. Kom je een week écht niet toe aan het ontspullen dan is dit geen probleem. It’s OK to grow SLOW.

Dat het fijn is om dit traject in groep te doen, lees je beneden in de reviews. Het is gewoon ook fijn om aangemoedigd te worden door gelijkgestemden die met hetzelfde bezig zijn en dit voorkomt dat je ergens halverwege stilvalt.

Heb je vragen, dan stel je die alvast in de community van het platform en dan kom ik hier tijdens de volgende live sessie op terug.  Deze live sessies vinden telkens tweewekelijks op dinsdag plaats vanaf 20u30. Hier evalueren we eerst de afgelopen twee weken en worden er successen gevierd, hierna maak je je planning op voor de volgende twee weken.

Schrijf je in voor 18 maart, dan krijg je ook nog eens gratis toegang tot deze drie bonusmodules:

Masterclass Slow Home Care

Je huis op een zo natuurlijk en eenvoudig mogelijke manier poetsen en onderhouden.

Masterclass Capsule Wardrobe

Leer een kledingcapsule samen te stellen van 37 stuks waaronder enkele basics, aangevuld met seisoensstukken die allemaal met mekaar combineerbaar zijn.

Masterclass Consuminderen

In de plaats van steeds iets nieuws te kopen, zijn er nog heel wat andere mogelijkheden. Ik toon je graag wat er nog allemaal mogelijk is.

There simply isn’t room for all of it: not in a home, not in a life

Na het Slow Your Home traject:

 

  • heb je in huis enkel nog spullen die je gebruikt of waar je blij van wordt.
  • heb je geen hoopjes papieren of spullen meer liggen op de tafel of was op de vloer, want je hebt nu een systeem en een ritme waarmee je alles aanpakt.
  • hebben alle spullen van je aangepakte zones een vaste plaats in huis en weten ook je huisgenoten dit waardoor de verantwoordelijkheid niet meer enkel op jouw schouders rust.
  • brengt jouw opgeruimd huis rust in je hoofd. Het is heerlijk om de dag te starten met een propere lei en om thuis te komen na een drukke dag in een oase van rust. 
  • weet jij waar je met je overbodige spullen naar toe kan, zowel offline als online.
  • pak je de dingen dadelijk aan wanneer ze zich voordoen, ipv ze uit te stellen. 
  • gaat opruimen, poetsen en de was doen veel makkelijker en moeitelozer.
  • Heb jij meer tijd voor jezelf en je gezin.

Overzicht Slow Your Home Traject:

ontspullen by Konexo

Inhoud traject

14 weken waarbij je onder begeleiding elke 2 weken een nieuwe plaats of categorie in huis grondig aanpakt.

13 Videomodules via een online cursusplatform. Je krijgt dadelijk na je inschrijving al toegang tot de cursus 

Werkboek

Community waar je al je vragen kan stellen en voor en na foto’s kan posten en bewonderen van anderen

2 live sessies + 6 Q&A’s

3 bonusmodules

3 jaar toegang

Investering in jezelf is:

139 euro

Prijzen zijn incl. BTW

Rommel is de fysieke manifestatie van ongemaakte beslissingen, gevoed door uitstelgedrag.

Antwoorden op je vragen

 

Is dit iets voor mij?

Dit is voor jou wanneer je meer rust en lichtheid in je huis en leven wilt, maar niet weet waar te beginnen en hoe het aan te pakken.

 

Wat maakt dit traject zo speciaal? Ik kan toch ook een boek uit de bib gaan halen over ontspullen?

Dit traject zorgt dat je naast weten hoe je het moet doen, het ook effectief gaat doen. Je volgt een duidelijk plan, pakt het ontspullen in kleine haalbare stapjes aan en je wordt aangemoedigd door mij en door de medecursisten. Bovendien werken de voor-en-na foto’s van anderen extra stimulerend en inspirerend.

 

Krijg ik in die 14 weken mijn hele huis ontspuld?

Dat hangt er natuurlijk vanaf hoeveel tijd je kan besteden aan het ontspullen en of je groot of klein woont, of je met velen samenwoont of alleen bent.. Je gaat alleszins na 14 weken zichtbaar veel verandering merken! 

 

Ik wil heel graag deelnemen aan het groepstraject vanwege de begeleiding, maar ik ben niet echt een groepsmens. Kan ik dan wel deelnemen?

Je kan de cursus ook perfect volgen zonder deel te nemen aan de live Q&Asessies. Ik voorzie trouwens overal een replay van. Je hoeft ook niets te delen van je voor en na foto’s als je dat niet ligt. Maar geloof me, je gaat zo fier zijn op de door jou aangepakte ruimtes dat je graag je voor en na’s wilt tonen. 

 

Wat is de tijdsbesteding die ik dien te voorzien voor dit traject?

Omdat je goed voorbereid bent en een plan volgt, kom je met een gemiddelde tijdsbesteding van twee à drie uur per week (of een half uur per dag) al een heel eind. 

 

Wat als ik een week echt niet aan het ontspullen toe kom of niet rond geraak met een categorie? Is dat erg?

Dat is geen probleem, je blijft drie jaren de toegang hebben tot het traject. Let wel, tijdens het traject is het belangrijk om in beweging te blijven en niet stil te vallen. Daarom krijg je van mij gedurende het traject op dinsdag een liefdevolle reminder en deel ik de voor-en-na’s van je medecursisten ter inspiratie. 

 

Ik wil wel, maar mijn partner ziet het niet zitten. Dus vraag ik me af  of ik wel kan deelnemen?

In de cursus leg ik uit hoe je je huisgenoten ook aan het ontspullen/opruimen krijgt en zorgt dat ze de verantwoordelijkheid opnemen voor hun spullen. Maar zelfs wanneer je partner weigert mee te doen, kan je al een groot verschil maken door jouw eigen spullen aan te pakken. Denk aan je kleren, je badkamerspullen, je hobbyspullen, de keukenkasten…

 

Krijg ik een factuur?

Ja, die wordt automatisch gemaakt en verstuurd via mail. Prijzen zijn inclusief BTW.

 

Twijfel je nog?

Stel jezelf dan de vraag: Wat is mij dat waard: rust in mijn huis, mijn huishouden en mijn hoofd?  Wat gebeurt er wanneer ik niks doe? Hoe ziet mijn leven of de situatie in ons gezin er dan volgend jaar uit?

Investeren in jezelf en je huis loont altijd.  

 

Heb je nog vragen?

Stuur een mailtje naar an@konexo.be

Investeer in jezelf en je toekomst.

Laat los wat niet meer bij je past en maak je leven lichter, eenvoudiger en rustiger.

Wat anderen van mij en het traject vinden:

An is een zachte, warme persoon die haar 7 jaar ervaring & kennis over een leven naar meer rust en eenvoud graag met je deelt. Vanuit authenticiteit neemt ze je mee in haar persoonlijk verhaal. Ze ontwikkelde ook haar eigen “Konexo-methode” om terug rust in je hoofd en in je leven te krijgen. Als jij ook graag praktische en mentale handvaten krijgt om aan de slag te gaan, ben je bij An aan het juiste adres. Ze begeleidt je met veel liefde, geduld en zorg naar een leven waarin jij anders zal kijken naar je huis, je spullen en je mindset.

Fanny M.

Door de tips van An in haar SYH-traject heb ik (delen van) mijn huis opgeruimd zoals ik het nog nooit eerder heb gedaan: efficiënter, grondiger en vooral duurzamer: een aangepakte plek is weken later nog steeds opgeruimd! Ze geeft je heel simpele tips die je tot actie doen overgaan. Het SYH-traject van Konexo begeleid je niet alleen bij het opruimen van je huis, het maakt je ook bewust van waar alle spullen komen en laat je nadenken vooraleer je nog meer spullen in huis haalt.

An V.

Tijdens een burnout enkele jaren geleden had ik de tijd en de kans om mijn kleerkast eens grondig te ontspullen. Dat werkte zo bevrijdend (zowel fysiek meer ruimte als ruimte in mijn hoofd en minder keuzestress) dat ik er meer van wilde! Ik volgde een workshop van An en was snel overtuigd om in te schrijven voor haar traject. Stap voor stap en op een aangename, rustige manier legt ze je uit hoe je elke ruimte best ‘ontspult’. Je wordt bovendien geïnspireerd door de voorbeelden van andere cursisten in de community. Heel waardevol om mee aan de slag te gaan.

Katleen J.

Ik wou graag terug meer naar de essentie op verschillende vlakken in mijn werk en persoonlijke leven. Een vriendin wees me erop dat je ook fysiek ruimte kan maken door te ontspullen en zo kwam ik bij het slow your home traject terecht. An neemt je op een gestructureerde en onderbouwde manier mee in het ontspullen. De cursus zit vol concrete tips. Door het groepsgebeuren én de opbouw ga je geleid en toch op je eigen tempo aan de slag. De video’ zijn kort en An geeft telkens aan welke tijdsinvestering je hiervoor moet voorzien. De wekelijkse reminders houden je op een fijne manier alert en betrokken. Eens je aan de slag gaat merk je hoeveel energie de ontspulde kasten en ruimtes je dagelijks bezorgen. Ook al kan je even niet met het traject bezig zijn, je plukt er toch dagelijks de vruchten van.

Karen N.