“Rommel is niet alleen de spullen op de grond, het is alles wat staat tussen jou en het leven wat je wilt leiden.”

Ben jij dit?

 

Ik ben altijd aan het opruimen, het is een never ending story die me zoveel tijd en energie kost.

Ik heb geen idee waarmee ik moet beginnen en hoe ik het moet aanpakken.

Ik weet niet waar ik met mijn spullen naartoe moet en wat ik kan doen als ik er nog iets voor wil hebben.

Ik wil aan de fotoboeken van de kinderen beginnen, maar wil eerst dat mijn huis opgeruimd is.  En dat zeg ik nu al vijf jaren.

Ik kan niks weggooien want het heeft geld gekost, of ik heb het gekregen van iemand.  Trouwens, het komt misschien nog van pas of terug in de mode?

Ik heb geen idee hoe ik mijn man en/of kids ook aan het opruimen krijg. 

 

 

En wil jij dit:

 

Ik wil mijn tijd die ik verspil aan constant te moeten opruimen of aan het zoeken naar spullen liever besteden aan wat écht belangrijk is voor mij.

Ik wil geen rommel en chaos meer maar ruimte en lichtheid.

Ik wil de dag starten met een “propere” lei en thuiskomen in een oase van rust.

Ik wil een goed systeem wat werkt zodat ik niet meer tegen mijn huishouden opzie maar er een goed ritme voor heb.

Ik wil dat mijn huisgenoten de verantwoordelijkheid oppakken van hun spullen.

Ik wil makkelijker dingen kunnen loslaten.

 

 Dan is het Slow Your Home traject iets voor jou!

 

Essentialisme is de kunst van het vereenvoudigen zonder verlies van enige kwaliteit.”

 Inhoud Slow Your Home Traject:

 

DIY versie:

Meteen na inschrijving krijg je toegang tot alle modules op het online cursusplatform.

Je start met een algemene module waarbij ik je dmv video’s enkele belangrijke inzichten meegeef rond ontspullen, je toon hoe je je optimaal voorbereidt op je ontspulproces, hoe je het ontspullen praktisch aanpakt en leg ik je uit waar je met je spullen naar toe kan. 

Hier kan je ook een werkboek afprinten wat jou begeleidt tijdens je proces.

Vervolgens is er voor elke categorie/ruimte een video waarin ik je allemaal tips meegeef over hoe je deze ruimte het beste aanpakt.

Met de DIY formule bepaal je helemaal zelf aan welk tempo je het ontspullen wilt aanpakken. Wil je dan in september toch nog graag meedoen met het groepstraject, dan betaal je enkel het verschil nog bij.

 

Groepstraject (start op 19 september ’22)

Het groepstraject is een begeleid traject.  Tijdens het groepstraject pakken we elke week een categorie of plaats aan in je huis. Telkens op maandag krijg je een mailtje met de toegang tot een nieuwe module.

Ik geef je ook graag elke week op vrijdag een liefdevolle aanmoediging  via mail om een voor én na foto van een aangepakte plek te posten. Niet persé van de hele kast of kamer, maar bv van één legger of lade. Je zal zien dat dit heel inspirerend en motiverend werkt om elkaars voor en na’s te zien.  Anderzijds pakken we het ontspullen in mildheid aan. Kom je een week écht niet toe aan het ontspullen dan is dit geen probleem. 

Dat het fijn is om dit traject in groep te doen, lees je beneden in de reviews. Het is gewoon ook fijn om aangemoedigd te worden door gelijkgestemden die met hetzelfde bezig zijn en dit voorkomt dat je ergens halverwege stilvalt. 

Heb je vragen, dan stel je die in de community van het platform en dan kom ik hier tijdens één van de drie live Q&A sessies op terug.

Schrijf je in op dit groepstraject, dan krijg je al dadelijk toegang tot de eerste twee modules zodat je deze zomer al kan starten met ontspullen.

Je krijgt ook gratis toegang tot deze twee bonusmodules: 

 

Masterclass Slow Home Care

Je huis op een zo natuurlijk en eenvoudig mogelijke manier poetsen en onderhouden.

Masterclass Capsule Wardrobe

Leer een kledingcapsule samen te stellen van 37 stuks waaronder enkele basics, aangevuld met seisoensstukken die allemaal met mekaar combineerbaar zijn.

There simply isn’t room for all of it: not in a home, not in a life

Na het Slow Your Home traject:

 

  • heb je enkel nog spullen in huis die je gebruikt of waar je blij van wordt.
  • heb je geen hoopjes papieren meer liggen op de tafel of was op de vloer, want je hebt nu een systeem en een ritme waarmee je alles aanpakt.
  • hebben alle spullen een vaste plaats in huis en weten ook je huisgenoten dit waardoor de verantwoordelijkheid niet meer enkel op jouw schouders rust.
  • brengt jouw opgeruimd huis rust in je hoofd. Het is heerlijk om de dag te starten met een propere lei en om thuis te komen na een drukke dag in een oase van rust. 
  • weet jij waar je met je overbodige spullen naar toe kan, zowel offline als online.
  • pak je de dingen dadelijk aan wanneer ze zich voordoen, ipv ze uit te stellen. 

Overzicht Slow Your Home Traject:

ontspullen by Konexo

DIY traject

start onmiddellijk na inschrijving

11 Videomodules via een online cursusplatform

Werkboek

1 jaar toegang

 totale waarde: 178 euro

nu -50% lanceringskorting!

Investering in jezelf is dus:

89 euro

Prijzen zijn incl. BTW

ontspullen by Konexo

Groepstraject

start 19 september ’22

13 weken, elke week een nieuwe module en een liefdevolle aanmoediging

11 Videomodules via een online cursusplatform (je krijgt na inschrijving al dadelijk toegang tot de eerste twee modules)

Werkboek

Community waar je al je vragen kan stellen en voor en na foto’s kan posten en bewonderen van anderen

3 live Q&A’s

2 gratis bonusmodules

3 jaar toegang

 totale waarde:  298 euro

nu -50% lanceringskorting!

Investering in jezelf is dus:

149 euro

Prijzen zijn incl. BTW

Rommel is de fysieke manifestatie van ongemaakte beslissingen, gevoed door uitstelgedrag.

 

Antwoorden op je vragen

 

Is dit iets voor mij?

Dit is voor jou wanneer je meer rust en lichtheid in je huis en leven wilt, maar niet weet waar te beginnen en hoe het aan te pakken.

 

Wat maakt dit traject zo speciaal? Ik kan toch ook een boek uit de bib gaan halen over ontspullen?

Dit traject zorgt dat je naast weten hoe je het moet doen, het ook effectief gaat doen. Je volgt een duidelijk plan, pakt het ontspullen in kleine haalbare stapjes aan en je wordt aangemoedigd door mij en door de medecursisten. Bovendien werken de voor-en-na foto’s van anderen extra stimulerend en inspirerend.

 

Ik weet niet goed voor welk traject ik best zou kiezen?

Wanneer je een echte doe-het-zelver bent en je geen aanmoediging nodig hebt, want je hebt genoeg discipline om jezelf tot ontspullen aan te zetten, kan je voor de DIY versie kiezen.  Wanneer je toch liever een planning volgt, aangemoedigd wilt worden, geïnspireerd wilt worden door anderen en steeds met je vragen bij mij terecht wilt kunnen, dan kies je voor het groepstraject. 

 

Ik wil heel graag deelnemen aan het groepstraject vanwege de begeleiding, maar ik ben niet echt een groepsmens. Kan ik dan wel deelnemen?

Je kan de cursus ook perfect volgen zonder deel te nemen aan het groepsgebeuren. Je hoeft er niets in te delen als je dat niet ligt. Maar geloof me, je gaat zo fier zijn op de door jou aangepakte ruimtes dat je graag je voor-en-na’s wilt tonen.

 

Wat is de tijdsbesteding die ik dien te voorzien voor dit traject?

Omdat je goed voorbereid bent en een plan volgt, kom je met een gemiddelde tijdsbesteding van twee à drie uur per week (of een half uur per dag) al een heel eind. 

 

Wat als ik een week echt niet aan het ontspullen toe kom of niet rond geraak met een categorie? Is dat erg?

Dat is geen probleem, je blijft drie jaren de toegang hebben tot het traject en je kan een gemiste module dus later altijd nog inhalen.  Let wel, het is belangrijk om in beweging te blijven en niet stil te vallen. Daarom krijg je van mij gedurende het traject op vrijdag een liefdevolle reminder en deel ik de voor-en-na’s van je medecursisten ter inspiratie. 

 

Ik wil wel, maar mijn partner ziet het niet zitten. Dus vraag ik me af  of ik wel kan deelnemen?

In de cursus leg ik uit hoe je je huisgenoten ook aan het ontspullen/opruimen krijgt en zorgt dat ze de verantwoordelijkheid opnemen voor hun spullen. Maar zelfs wanneer je partner weigert mee te doen, kan je al een groot verschil maken door jouw eigen spullen aan te pakken. Denk aan je kleren, je badkamerspullen, je hobbyspullen, de keukenkasten…

 

Ik heb heel veel interesse in het groepstraject, maar ik wil eigenlijk nu al aan de slag gaan met ontspullen en niet wachten tot september.

Dan kan je best nu al starten met de DIY versie en stuur je me begin september een mailtje dat je wilt meedoen met het groepstraject. Dan betaal je enkel het verschil nog bij.

Krijg ik een factuur?

Ja, die wordt automatisch gemaakt en verstuurd via mail. Prijzen zijn inclusief BTW.

 

Twijfel je nog?

Stel jezelf dan de vraag: Wat is mij dat waard: rust in mijn huis, mijn huishouden en mijn hoofd?  Wat gebeurt er wanneer ik niks doe? Hoe ziet mijn leven er dan volgend jaar uit?

Investeren in jezelf loont altijd.  Bovendien is dit echt de enige keer dat je aan zo’n lage prijs kan deelnemen.

 

Heb je nog vragen?

Stuur een mailtje naar an@konexo.be

Investeer in jezelf en je toekomst.

Laat los wat niet meer bij je past en maak je leven lichter, eenvoudiger en rustiger.

Wat anderen van mij en het traject vinden:

An is een zachte, warme persoon die haar 7 jaar ervaring & kennis over een leven naar meer rust en eenvoud graag met je deelt. Vanuit authenticiteit neemt ze je mee in haar persoonlijk verhaal. Ze ontwikkelde ook haar eigen “Konexo-methode” om terug rust in je hoofd en in je leven te krijgen. Als jij ook graag praktische en mentale handvaten krijgt om aan de slag te gaan, ben je bij An aan het juiste adres. Ze begeleidt je met veel liefde, geduld en zorg naar een leven waarin jij anders zal kijken naar je huis, je spullen en je mindset.

Fanny M.

Door de tips van An in haar SYH-traject heb ik (delen van) mijn huis opgeruimd zoals ik het nog nooit eerder heb gedaan: efficiënter, grondiger en vooral duurzamer: een aangepakte plek is weken later nog steeds opgeruimd! Ze geeft je heel simpele tips die je tot actie doen overgaan. Het SYH-traject van Konexo begeleid je niet alleen bij het opruimen van je huis, het maakt je ook bewust van waar alle spullen komen en laat je nadenken vooraleer je nog meer spullen in huis haalt.

An V.

Tijdens een burnout enkele jaren geleden had ik de tijd en de kans om mijn kleerkast eens grondig te ontspullen. Dat werkte zo bevrijdend (zowel fysiek meer ruimte als ruimte in mijn hoofd en minder keuzestress) dat ik er meer van wilde! Ik volgde een workshop van An en was snel overtuigd om in te schrijven voor haar traject. Stap voor stap en op een aangename, rustige manier legt ze je uit hoe je elke ruimte best ‘ontspult’. Je wordt bovendien geïnspireerd door de voorbeelden van andere cursisten in de community. Heel waardevol om mee aan de slag te gaan.

Katleen J.

Ik wou graag terug meer naar de essentie op verschillende vlakken in mijn werk en persoonlijke leven. Een vriendin wees me erop dat je ook fysiek ruimte kan maken door te ontspullen en zo kwam ik bij het slow your home traject terecht. An neemt je op een gestructureerde en onderbouwde manier mee in het ontspullen. De cursus zit vol concrete tips. Door het groepsgebeuren én de opbouw ga je geleid en toch op je eigen tempo aan de slag. De video’ zijn kort en An geeft telkens aan welke tijdsinvestering je hiervoor moet voorzien. De wekelijkse reminders houden je op een fijne manier alert en betrokken. Eens je aan de slag gaat merk je hoeveel energie de ontspulde kasten en ruimtes je dagelijks bezorgen. Ook al kan je even niet met het traject bezig zijn, je plukt er toch dagelijks de vruchten van.

Karen N.