Ontdek de essentie van je leven en bouw aan een mooier morgen

Hoi

Wat fijn dat je de tijd neemt voor mijn verhaal. Je kan kijken en/luisteren naar onderstaande video of mijn verhaal hier beneden lezen.

Tijdens mijn dertigerjaren voelde ik me heel zoekend, stuurloos en overweldigd. Ik geef je daarom graag mee welke drie inzichten mijn leven weer rustiger en lichter maakten en weer richting gaven.

Graag stel ik me eerst even kort aan je voor.

Ik ben An. 43 jaar.  Ik woon in het mooie Zonhoven in Limburg, ben getrouwd met Bjorn en samen hebben we twee tienerzonen Lars en Dries.  Ik ben Slow Living expert en essentiecoach bij Konexo en het is mijn missie om jou te begeleiden naar eenvoudiger, lichter en rustiger leven.

 

2010 – zoekend

Ik was 32 jaar en mijn jongens waren toen 6 en 4 jaar. Ik werkte deeltijds in een rusthuis als kinesist en sinds ze beiden naar school gingen, was er voor het eerst tijd vrijgekomen die ik zelf mocht invullen.

Zalig was het, ik begon te sporten, voelde me goed in m’n vel en straalde dat ook uit.

Ik had het gevoel dat alles nog mogelijk was. De wereld lag aan mijn voeten. Nog een kindje erbij of van job veranderen of een eigen onderneming opstarten, een marathon lopen, …

Maar na enkele jaren alle opties open te houden, besefte ik: ik kan niet kiezen en geraak geen kant uit. Want, kies ik voor “dit”, dan kan ik “dat” niet meer doen.

Ik dobberde maar wat rond op de zee zonder ergens voet aan wal te zetten.

Ik kon ook niet antwoorden op de vraag: wie ben ik eigenlijk en wat wil ik nu écht?

Nu, dat inzicht was ook nooit eerder nodig geweest, want heel mijn leven hiervoor was alles min of meer uitgestippeld: gaan studeren, een fulltime job, trouwen, kindjes krijgen, een huis bouwen..

Maar nu er eindelijk tijd was om zelf te beslissen wat ik met mijn tijd kon doen, wist ik helemaal niet wat ik eigenlijk wilde doen. En er zijn gewoon ook zoooveel opties.

Ik was op zoek naar mijn eigen identiteit en het voelde echt net hetzelfde aan alsof ik mijn sleutels kwijt was en deze op de grond aan het zoeken was maar niet vond.

 

2016 – opgebrand

Uiteindelijk besloot ik om mijn creativiteit weer meer aandacht te schenken, want daar was ik als kind en tiener altijd echt graag mee bezig geweest.

Ik maakte juwelen met hars en wilde dit graag aan andere mensen leren tijdens een workshop. Ik was hier in de omgeving de enige die dat gaf en de workshop werd een hit. Ik voelde me succesvol. Maar dit gevoel duurde maar heel even.

Nu had ik werkelijk alles om gelukkig te zijn, ik zat op het toppunt van succes, maar ik voelde me eigenlijk heel leeg én overweldigd. En voelde me daar best ook wel schuldig over.

Een veelgemaakte fout van vele workshopgevers, ik gaf meer workshops dan ik aankon. Een jong gezin, de vele workshops en een deeltijdse job, het was gewoon teveel. Dikwijls werd het heel laat en knabbelde ik aan mijn slaapuren om toch maar alle ballen in de lucht te houden.

Ik merkte hoe ik stilaan allerlei lichamelijke kwaaltjes kreeg door altijd maar “aan” te staan.. Ik werd oververmoeid, kreeg last van mijn hormonen, kreeg voedselintoleranties en begon in gewicht bij te komen.

Mijn lichaam wilde me duidelijk maken dat ik roofbouw aan het plegen was, maar wat kon ik doen? Ik zag niet in wat ik dan wel wilde. Ik kon zelfs helemaal niet meer zeggen wat me überhaupt nog blij maakte.

Het was overal chaos; in mijn huis, in mijn hoofd en in mijn leven.

Maar ik voelde goed; als ik nu niks doe, dan geraak ik helemaal opgebrand.

Dus, niet wetende wat ik wél wilde, ben ik dan maar beginnen wegdoen waarvan ik zeker wist dat ik het niet meer nodig had.

En dat was me tot dan toe nog niet gelukt, ik had eigenlijk nog nooit iets weggedaan, er waren na al die jaren alleen maar spullen en verplichtingen bijgekomen.

Maar toen las ik de strategie van Marie Kondo in een artikel en ben ik diezelfde dag nog begonnen met mijn kleerkast.

Na een week had ik alles wat kledinggerelateerd was ontspuld en oh boy, wat een verademing.

Alles was zowat gehalveerd en nu bleven er nog enkel kleren over die gedragen worden en waar we blij van werden.

Het was de allereerste keer dat ik ervaarde dat “minder” me eigenlijk “meer” bracht.

Het was niet alleen het voordeel van de ruimte, extra tijd en minder overweldiging, maar ik kwam in beweging, leerde inzien wat belangrijk voor me was en wat niet, leerde beslissen, knopen doorhakken en loslaten.

Hoe minder ruis, hoe bewuster ik ging leven en zo stelde ik me op den duur overal de vraag: past dit nog bij mij?

Zo besloot ik om mijn bijberoep voorlopig stop te zetten en niet meer met de auto te gaan werken maar met de fiets.

Ik vond het heerlijk om zo laagje per laagje alle ballast van me af te schudden en voelde hoe mijn leven steeds lichter en rustiger werd. Heerlijk.

Ondertussen ging ik me verder verdiepen in het feit dat ik van minder eigenlijk gelukkiger werd dan van meer en zo kwam ik de Slow Living lifestyle tegen. Een lifestyle waarbij je bewust alle ruis uit je leven schrapt om dan heel bewust je tijd en energie te besteden aan mensen die je liefhebt en de dingen die je graag doet. Hierdoor voel je je meer verbonden met jezelf, je naasten en de wereld waarin je leeft en breng je meer diepgang en zingeving in je leven.

Jaaaa, zo wil ik leven. En ik voelde het vrijwel meteen als mijn missie om deze visie te helpen verspreiden.

Maar ook al voelde ik mijn missie heel sterk, ik zag toen nog niet hoe ik dat dan zou gaan doen.

En dat was frustrerend want ik voelde goed dat mijn job als kinesist in een Woonzorgcentrum niet meer bij me paste. Maar omdat het voor mij niet duidelijk was wat ik wilde doen, deed ik uiteindelijk niets en voelde ik stilaan mijn energie wegsijpelen.

 

 

 

2018 – stuurloos

In september 2018 startte ik met het Business and Soul traject van Soulworx. Het grootste inzicht van heel het traject was dat ik me niet langer moest afvragen wat ik ging “doen” om mijn missie in de wereld wilde zetten?, maar wel: hoe wil ik me elke dag voelen?

En toen ik dat voor mezelf had bepaald, kwam alles in een stroomversnelling. Vanuit deze zielsverlangens kon ik wel doelen stellen waar ik blij van werd ipv overweldigd.

En voila, zo lees jij vandaag via mijn bedrijf Konexo mijn verhaal en deel ik de twee Slow Living inzichten waarvan ik wilde dat ik ze eerder had ontdekt zodat mijn dertigerjaren niet één grote zoektocht geweest waren naar mezelf.

Ik vat mijn drie life-changing Slow Living inzichten graag nog eens kort voor je samen:

  • Voel je je overweldigd in je leven? Door je spullen in huis, je huishouden, alle verwachtingen,verplichtingen en/of je todo’s?

Start dan met ontspullen. Hiermee creëer  je niet alleen extra tijd, ruimte en lichtheid, maar je leert ook kiezen, beslissingen te maken en los te laten op andere gebieden in je leven. Hallo licht, rustig en vrij leven!

 

  • Wanneer wat je doet niet in overeenstemming is met wat je wilt, sijpelt je energie langzaam weg en geraak je opgebrand. En dit gebeurt heel stilletjes aan en onopgemerkt wanneer je jezelf niet regelmatig de vraag stelt: wie ben ik en wat wil ik nu écht?

 

  • Geraak je niet meer vooruit? Zoek je richting in je leven? Stop dan met jezelf af te vragen: wat wil ik doen?

De kans is groot dat je jezelf dan doelen gaat stellen die je iedereen rondom jou ziet doen om “succesvol” te zijn, maar die niet perse ook bij jou passen. En daar geraak je dus geen meter mee vooruit.

Vraag je liever af: Hoe wil ik me elke dag voelen?

De antwoorden op deze vraag vormen je levens GPS. Van alles wat dagelijks op je afkomt weet je dan precies waar je ja tegen te zeggen hebt, en belangrijker nog, waar je zeker nee tegen te zeggen hebt. Het is dan veel makkelijker om keuzes te maken.

Ik zie mijn levens-gps echt als de basis van mijn persoonlijke groei en wanneer ik dit tijdens mijn ontspulfase reeds wist zou dit het ontspullen nog makkelijker gemaakt hebben.

Misschien klinkt dit als iets wat jou ook zou kunnen helpen?

Ik heb een driedaagse minicursus gemaakt waarbij ik je stap voor stap begeleid hoe je zelf je eigen levens-gps kan opstellen en integreren in je leven zodat ook jij het leven kan creëren wat bij je past.

Je ontvangt hier volgende week een mailtje van met meer info.

Liefs An